Αθλητισμός | 01.08.2015

Θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου του 2016

Την βούληση να γίνει «διεθνές γεγονός» και παράλληλα «πόλος έλξης για αθλητές» ο 1ος Μαραθώνιος δρόμος της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου του 2016, εξέφρασαν οι φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Π.Ε. Χανίων.

Το σχέδιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η όλη διοργάνωση παρουσίασε η κ. Χρύσα Αποστολούμη που συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του Μαραθώνιου της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά η κ. Αποστολούμη επισήμανε στους τοπικούς φορείς πως η πρώτη χρονιά του Μαραθώνιου Κρήτης είναι πολύ σημαντική καθώς μια καλή διοργάνωση θα στρέψει το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και έτσι ο Μαραθώνιος πέρα από αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός να έχει και αναπτυξιακή προοπτική!

Ειδικότερα με βάση τον σχεδιασμό ο Μαραθώνιος θα προβλέπει:

• Κλασσική διαδρομή των 42 χλμ. σε Χανιά, Πλατανιά και πιθανόν και άλλους δήμους.
• Διαδρομή 10 χλμ.
• Διαδρομή 5 χλμ για μαθητές γυμνασίων-λυκείων.
• Διαδρομή 2,5 χλμ για παιδιά δημοτικού και ΑμΕΑ.
• Ποδηλατικό Μαραθώνιο 42 χλμ.
• Μικρότερους αγώνες σε Κίσαμο, Σέλινο και άλλες περιοχές.
• Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για το ποσό που θα απαιτηθεί που αναμένεται να φτάσει τις 60.000 ευρώ ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης έκανε συγκεκριμένη πρόταση για την κάλυψη του από Περιφέρεια, Δήμους, ΕΒΕΧ, Σύλλογο Ξενοδόχων, ιδιωτικούς φορείς κα.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Ειρηναίου Γαλανάκη.

«Οι προδιαγραφές του Μαραθώνιου είναι τέτοιες που ευελπιστούμε να έχει παγκόσμια απήχηση. Θελουμε η πρώτη χρονιά από την οργανωτική πλευρά είναι όσο το δυνατόν καλύτερη ώστε το 2017 να μπει στο «καλεντάρι» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ώστε να καταστεί ο Μαραθώνιος Κρήτης πόλος έλξης για δρομείς» είπε ο κ. Γιώργος Αλογδιανάκης από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν οι δήμαρχοι Κισάμου Θ. Σταθάκης και Σφακίων Γ. Ζερβός, ο αντιδήμαρχος Χανίων Μ. Αδοντάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αθλητικών φορέων, του δικηγορικού συλλόγου κα.

Χανιώτικα Νέα

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα