Υγεία | 01.03.2016

Τί έδειξε νέα έρευνα

Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες ηλικίας άνω των 15 ετών, και πιο συγκεκριμένα σε ποσοστό 56,3%, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, στις ηλικίες 15 έως 24 ετών, φυσιολογικό βάρος έχει το 63,4% των ανδρών και το 77,5% των γυναικών αντίστοιχα, . Αντίθετα οι μισοί Έλληνες άνω των 75 ετών είναι υπέρβαροι. Όσον αφορά στους ανήλικους, 7 στους 10 νέους ηλικίας 15 έως 18 ετών, έχουν φυσιολογικό βάρος.

Ποιοι ασκούνται
Μόλις το 50% των Ελλήνων έχει υποχρεωτική δραστηριότητα που να απαιτεί μέτρια σωματική προσπάθεια, για παράδειγμα περπάτημα από και προς την δουλειά για 10 τουλάχιστον λεπτά. Όσον αφορά στο ποδήλατο, αυτό το χρησιμποιεί έστω και μία φορά μέσα στην εβδομάδα, το 9,2% των Ελλήνων. Ωστόσο μόλις το 1,5% κάνει καθημερινά ποδήλατο έστω και για 10 λεπτά. 

Όταν η άσκηση δεν είναι υποχρεωτική αλλά θέμα ψυχαγωγίας, το 77% δεν κάνει καμία απολύτως γυμναστική στον ελεύθερο του χρόνο, ενώ μόλις το 3,1% αθλείται καθημερινά για περισσότερο από 10 λεπτά.

Η διατροφή
Λαχανικά, φρούτα και χυμούς. φαίνεται πως καταναλώνουν καθημερινά περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες και μόνο ένας στους εκατό δεν επιλέγει ποτέ τέτοιες «υγιεινές» λύσεις.
Το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν καπνίζει ενώ μόλις το 7% πίνει καθημερινά αλκοόλ.iefimerida.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα