Υγεία | 30.06.2014

Οι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα

Όταν προσπαθεί κανείς να χάσει βάρος, ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει είναι να… «κόψει» τις ποσότητες τροφίμων που καταναλώνει. 

Βέβαια, η μείωση αυτή συνεπάγεται τις περισσότερες φορές ένα αίσθημα συνεχούς πείνας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη πιο πολύ η επίτευξη του στόχου.

Δείτε παρακάτω μερικά τρόφιμα, που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Οι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα, σύμφωνα με το Time είναι οι εξής:

ΜήλαΔαγκώστε ένα μήλο περίπου μισή ώρα πριν από το γεύμα σας. Οι φυτικές ίνες και το νερό που περιέχει θα σας «γεμίσει» το στομάχι, κι έτσι θα φάτε λιγότερο.

ΑβοκάντοΑν καταναλώνετε μισό αβοκάντο με το μεσημεριανό σας, θα νιώθετε «γεμάτοι» σχεδόν όλη την υπόλοιπη μέρα. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrition, οι γυναίκες που ακολούθησαν αυτό το κόλπο ένιωθαν 22% πιο ικανοποιημένες και είχαν κατά 24% μειωμένη επιθυμία για σνακ τρεις ώρες μετά, σε σχέση με τις ημέρες που έτρωγαν ένα θερμιδικά ισοδύναμο γεύμα, χωρίς το αβοκάντο.

Όσπρια Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια είναι γεμάτα φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Β και σίδηρο. Όσο περισσότερα όσπρια τρώει κανείς, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ελέγξει την όρεξή τους. Σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι ένιωθαν 31% μεγαλύτερη ικανοποίηση μετά από ένα γεύμα που περιείχε όσπρια.

ΤσίλιΗ καψαϊκίνη, που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές, ενισχύει το μεταβολισμό και σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, βοηθά και στον έλεγχο της όρεξης.

Μαύρη σοκολάταΑν αποζητάτε κάτι γλυκό, πείτε «ναι» στη μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην προστασία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

ΑυγάΞεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό, που περιέχει αυγό. Οι πρωτεΐνες του αυγού θα σας κάνουν να νιώθετε «γεμάτοι» μέχρι το μεσημέρι. Όπως αναφέρει έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μισούρι, όσοι τρώνε πρωινό με υψηλές πρωτεΐνες καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΝερόΑν δεν καταναλώνετε πολύ νερό, μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε. Κι αυτό γιατί τα συμπτώματα της πείνας είναι παρόμοια με αυτά της αφυδάτωσης: χαμηλά επίπεδα ενέργειας, μειωμένη γνωστική λειτουργία και κακή διάθεση.

Την επόμενη φορά που θα λαχταρίσετε να τσιμπολογήσετε κάτι, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό και περιμένετε 10 λεπτά. Το πιο πιθανό είναι να σας φύγει η όρεξη και έτσι θα γλιτώσετε αρκετές θερμίδες.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα