Κρήτη | 30.05.2014

Καθυστερήσεις στη διακομιδή τους γιατί το ασθενοφόρο βάρδιας εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό και τελικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν ... εθελοντικά !

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον παραλιακό οικισμό Φέρμα Ιεράπετρας.

Ένας 80χρονος προσπαθώντας να κάνει αναστροφή του οχήματός του, προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα το οποίο οδηγούσε γυναίκα και είχε κατεύθυνση από το Μακρύ Γιαλό στην Ιεράπετρα. Η σύγκρουση ήταν πλάγια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ο ηλικιωμένος αλλά και η σύζυγός του που επέβαιναν στο όχημα. Η γυναίκα οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρύτερα.

Ωστόσο σύμφωνα με το radiolasithi.gr υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή τους αφού το μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας βρισκόταν σε διακομιδή στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Έτσι, ενημερώθηκαν άλλοι εργαζόμενοι του τομέα ΕΚΑΒ της Ιεράπετρας οι οποίοι δεν είχαν βάρδια εκείνη την ώρα και χάριν στον εθελοντισμό τους, βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος. Εξού και η χρονοκαθυστέρηση αφού ασθενοφόρο δεύτερο υπήρχε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου αλλά εργαζόμενοι όχι για να διατελέσουν τη βάρδια τους.

Τελικά, το ζευγάρι των ηλικιωμένων μετέφερε στο Νοσοκομείο το ασθενοφόρο σε μια διακομιδή, ενώ η οδηγός του άλλου οχήματος μεταφέρθηκε και εκείνη για προληπτικούς λόγους αλλά με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς. Πάντως αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολυάριθμα συμβάντα που έχουν καταγραφεί στον ευρύτερο Δήμο Ιεράπετρας χωρίς να μπορέσει να εξυπηρετηθεί μέσα στο σωστό χρόνο. Και αυτό γιατί όταν εξυπηρετείται ένα περιστατικό και δεν υπάρχει δεύτερη βάρδια εργαζομένων, όλα τα υπόλοιπα περιστατικά μένουν εκτεθειμένα κάτι που έχει καταγραφεί και στο παρελθόν ακόμα και με εξέλιξη περιστατικού σε θάνατο!

 

Πηγή: radiolasithi.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα