Κόσμος | 31.08.2013

Θανατική ποινή ζητούσε η οικογένεια

Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε το Σάββατο έναν έφηβο στην ανώτερη επιτρεπόμενη ποινή, για τη συμμετοχή του στον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

Η υπόθεση του βιασμού της φοιτήτριας είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή και είχε εξοργίσει τους Ινδούς.

Ο έφηβος «κρίθηκε ένοχος για βιασμό και ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Ανίλ Σάρμα, ανακοινώνοντας την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Λόγω του ότι ο κατηγορούμενος ήταν 17 ετών όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, καταδικάστηκε στην ανώτατη ποινή του τριετούς εγκλεισμού σε ειδικό κέντρο, ενώ ελήφθη υπόψη και ο χρόνος που έμεινε στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του.

Η οικογένεια του θύματος είχε ζητήσει τη θανατική ποινή, υποστηρίζοντας ότι η νομοθεσία για τα παιδιά, η οποία αποσκοπεί όχι στην τιμωρία τους, αλλά στο σωφρονισμό τους, είναι πολύ επιεικής.

Η 23χρονη φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού από έξι άνδρες σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης 13 ημέρες μετά.

Η δίκη των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, πέθανε στη φυλακή και εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα