Κρήτη | 01.05.2013

Πρόκειται για τα Apollonia beach resort & Spa, Santa Marina beach στην Αμμουδάρα και Sitia beach city resort & Spa

Μέτρα για όσους πάσχουν από αλλεργίες παρέχουν το Apollonia beach resort & Spa, το Santa Marina beach στην Αμμουδάρα και το Sitia beach city resort & Spa με υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βραβευτούν με τη σφραγίδα ποιότητας ECARF για προϊόντα και υπηρεσίες φιλικές προς τις αλλεργίες. Αποτελούν δε τα πρώτα ξενοδοχεία στην Κρήτη που λαμβάνουν αυτή την διάκριση!

Όπως επισημαίνει η εταιρεία ¨CYAN GROUP OF HOTELS”, πάντα πιστή στο ραντεβού της μοντέρνας και αξιόπιστης φιλοξενίας, ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα των καιρών προκειμένου να διατηρεί πάντα ζεστή την σχέση της με τους πελάτες που την τιμούν.

«Ένας στους τρεις Ευρωπαίους επηρεάζεται από μία ή περισσότερες αλλεργίες, και τα ποσοστά συνεχώς αυξάνονται. Οι αλλεργίες αποτελούν ένα βαρύ φορτίο, ειδικά όταν ταξιδεύουν, καθώς τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, συχνά δεν είναι επαρκώς ενημερωμένα σχετικά με τις ανάγκες των αλλεργικών ατόμων. Με σχετικά απλές και έξυπνες επιλογές, το ξενοδοχείο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του αλλεργικού επισκέπτη σε σημαντικό βαθμό», εξηγεί ο Δρ. Μιχάλης Π. Μακρής, Ειδικός Αλλεργιολόγος, και Πρέσβης του Ιδρύματος ECARF στην Ελλάδα.                               
Tο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Έρευνας για τις Αλλεργίες ECARF, αποτελεί το μόνο επίσημο πανευρωπαϊκά, μη κερδοσκοπικό φορέα που παρέχει την αντίστοιχη πιστοποίηση με αυστηρά επιστημονικά καθορισμένα κριτήρια", επισημαίνεται.

"Τα Apollonia beach resort & Spa, το Santa Marina beach στην Αμμουδάρα και το Sitia beach city resort & Spa έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια που καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ερευνών για τις Αλλεργίες (ECARF) και τώρα καλύπτουν τις ανάγκες των αλλεργικών ατόμων που έχουν ευαισθησία στα ακάρεα της σκόνης, τρίχες ζώων, ορισμένα φυτά ή συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής.

Τα φιλικά προς τις αλλεργίες δωμάτια διαθέτουν λεία δάπεδα, επίσης τα στρώματα έχουν υποστεί βιοκαθαρισμό “POTEMA MATTRESS CLEANING” με αποτέλεσμα να εξαφανίζει τα ακάρεα για τουλάχιστον 9 μήνες.

Τα πατώματα καθαρίζονται με ηλεκτρικές σκούπες, που είναι εξοπλισμένες με ειδικά φίλτρα, για πιο διεξοδική απομάκρυνση των αλλεργιογόνων. Επιπρόσθετα, τα εστιατόρια του ξενοδοχείου προσφέρουν εκτός από το παραδοσιακό Κρητικό πρωινό, επιλογές γευμάτων και πρωινού σε μπουφέ φιλικά προς τις αλλεργίες συμπεριλαμβανομένων: ποικιλίες δημητριακών χωρίς ξηρούς καρπούς, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα ελεύθερα λακτόζης, γάλα και γιαούρτι σόγιας καθώς και παράγωγα κρέατος και ψωμί ελεύθερο γλουτένης.

Τα προϊόντα διατροφής και τα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σέλινο ή το αγελαδινό γάλα επισημαίνονται σαφώς. Το προσωπικό της κουζίνας και του σέρβις έχουν εκπαιδευτεί ώστε να  παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την καταλληλότητα η μη των εδεσμάτων".

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα