Κρήτη | 15.12.2012

Από τους 50 που ξεκίνησαν αρχικά την απαιτητική εκπαίδευση στο Ρέθυμνο, 33 πέρασαν τα πρώτα τεστ, αλλά μόλις 3 κατάφεραν να "τερματίσουν".

Τρία νέα μέλη θα προστεθούν στην "οικογένεια" της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης (ΟΕΑ), της ομάδας που αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες και επικίνδυνες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Κρήτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στους 20 επιλεκτους της Ομάδας θα προστεθούν τρεις ακόμη αστυνομικοί, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση που έγινε στο Ρέθυμνο. Συνολικά έλαβαν μέρος 50 αστυνομικοί, όμως 33 ήταν εκείνοι που πέρασαν τα πρώτα τεστ για να "τεραμτίσουν" τελικά οι τρεις.

Η λειτουργία της ΟΕΑ βασίζεται στα πρότυπα της ΕΚΑΜ και είναι μία υπηρεσία στην οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η ηγεσία της Αστυνομίας στην Κρήτη.

Επικεφαλής της ΟΕΑ (από συστάσεως της) είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Νίκος Σπυριδάκης. Να σημειωθεί ότι η Ομάδα υπάγεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται:

"Στο πλαίσιο αναβάθμισης και κατάρτισης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, οργανώθηκε από το Αρχηγείο της  Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την επιμέλεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, εκπαίδευση σε θέματα τακτικών μάχης – επεμβάσεων – συλλήψεων – ελέγχων υπόπτων ατόμων, με σκοπό την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου,

Η προαναφερόμενη εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτές της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, κατά το χρονικό διάστημα  από  19-11-2012 έως και  15-12-2012, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου καθώς και σε άλλους βοηθητικούς χώρους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας είκοσι επτά (27) ημερών, περιλάμβανε :
• Ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων,
• Συλλήψεις υψηλού κινδύνου,
• Συνοδείες Επισήμων προσώπων υψηλού κινδύνου
• Ανάπτυξη θεμάτων και τρόπων για την αντιμετώπιση περιστατικών κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων

• Εκμάθηση προβλεπόμενων αστυνομικών τεχνικών για την διαχείριση κρίσιμων περιστατικών• Πρακτική εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν έμπειρα και ειδικά καταρτισμένοι αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α) Κρήτης"
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα