Υγεία | 02.01.2015

"Σπρώχνουν τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα"

Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με το διοικητή ΠΑΓΝΗ & Βενιζέλειου νοσοκομείου, Νίκο Χαριτάκη, "μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δυο βασικά στελέχη της παθολογικής κλινικής συνταξιοδοτήθηκαν", γεγονός που κατέστησε σαφές το έλλειμμα. "Στην προσπάθειά μας, μετακινήθηκε μια γιατρός από το ΠΑΓΝΗ και σε μια άγονη θέση επικουρικού γιατρού που είχε προκηρυχθεί, έρχεται αυτές τις μέρες γιατρός" - είπε ο κ.Χαριτάκης.

Από την πλευρά του ο γ.γ. των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Γρηγόρης Κοκοβάκης υπογραμμίζει ότι ο μειωμένος προϋπολογισμός οδηγεί σε αδιέξοδο, καθώς τα νοσοκομεία δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά, τα οποία σημειωτέον έχουν τριπλασιαστεί. "Οι πόροι δεν επαρκούν και θα προκύψουν περικοπές τις οποίες θα υποστεί η κοινωνία της Κρήτης" - προειδοποιεί ο κ.Κοκοβάκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση του κονδυλίου των υπερωριών οδηγεί σε αδιέξοδο τη λειτουργία του Βενιζέλειου νοσοκομείου που είναι υποστελεχωμένο. Ίδια είναι η εικόνα και στο ΠΑΓΝΗ, όπου σύμφωνα με τον γ.γ. του Συλλόγου Εργαζομένων, το rotation των γιατρών, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις. "Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό" - κρούει "καμπανάκι" ο Γρ. Κοκοβάκης, τονίζοντας ότι η έλλειψη ειδικοτήτων θα οδηγήσει σε κλείσιμο κλινικών και αναπόφευκτα ο κόσμος ... προωθείται στον ιδιωτικό τομέα.

Web TV | 02.01.2015

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα