Κόσμος | 30.04.2013

Νέος κύκλος αίματος στα Παλαιστινιακά εδάφη

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε εβραίο έποικο στη Δυτική Όχθη σήμερα, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών και την αστυνομία.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση Παλαιστίνιου εναντίον εβραίου εποίκου στη Δυτική Όχθη από το 2011.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης βρισκόταν σε στάση λεωφορείου που χρησιμοποιείται από τους εποίκους, τους Παλαιστίνιους και τους ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στην πόλη Ναμπλούς. Επετέθη με μαχαίρι εναντίον του εβραίου εποίκου και στη συνέχεια άρπαξε το όπλο του θύματος, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Αμέσως μετά άρχισε να πυροβολεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν φθάσει στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Παλαιστίνιος συνελήφθη.

Το Σιν Μπετ, οι ισραηλινές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2012 κανείς Ισραηλινός δεν σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη.

Τον Μάρτιο 2011 δύο εβραίοι έποικοι και τρία από τα παιδιά τους σκοτώθηκαν με μαχαίρι στο σπίτι τους.

Εννέα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις από την αρχή της χρονιάς σε διάφορα επεισόδια, κυρίως κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα