Κρήτη | 01.05.2013

Και νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μαίου στην Πλατεία Ελευθερίας για τις Συλλογικές Συμβάσεις

"Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η κυβέρνηση κατόπιν εντολής της μεγαλοεργοδοσίας (μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, μεγαλοξενοδόχων) και συμμετείχαν στον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Χαιρετίζουμε ακόμη την αγωνιστική παρουσία των φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που συμμετείχαν στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ισχυροποιώντας τους δεσμούς της Κοινωνικής Συμμαχίας.
Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον εκφυλισμό της απεργίας της 1ης Μάη βοήθησε και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση όπου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του ΕΚΗ και εξέλεξε μονοπαραταξιακό προεδρείο (ΠΑΣΚΕ), φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ εκτός του ότι δεν πάλεψαν καθόλου την απεργία της 1ης Μάη, σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ Κόκα Κόλα, Ξενοδοχοϋπαλλήλους) καλούσαν τους συναδέλφους να γίνουν απεργοσπάστες! Αποδείχτηκε και στο Ηράκλειο- όπως και σε όλη τη χώρα-  πως χωρίς τη δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ούτε πρωτομαγιάτικη απεργία θα είχαμε ούτε απεργιακές συγκεντρώσεις. Το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι που δρουν με τις θέσεις του, αποτελούν τη μαγιά για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Καμία επανάπαυση- κανένας εφησυχασμός! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αταλάντευτο, ταξικό αγώνα με μαζικοποίηση των σωματείων  για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες των εργατών αλλά και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  που λήγουν ή έχουν λήξει. Να συνεχίσουν τον αγώνα για τη  διάσωση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από την επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού τους.
Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας, αποφάσισε την πραγματοποίηση και στο Ηράκλειο  συλλαλητηρίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις την Πέμπτη 23 Μάη 7μμ στην Πλ. Ελευθερίας. Οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο, να μπουν μπροστά, να δώσουν δύναμη και κουράγιο στους εργαζόμενους για να συνεχίσουν τους αγώνες τους", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα