Είδα - Άκουσα | 30.03.2016

Εγώ δεν κάνω παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, είπε ο υπουργός

Ως...καρφί στον αναπληρωτή του κ.Παπαγγελόπουλο εξέλαβαν χθες στη Βουλή τη φράση: "Είμαι απών από οποιαδήποτε πράξη παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και οποιαδήποτε κατάσταση ανοχής της διαφθοράς", που ανέφερε κατά την δευτερολογία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.


Ο κ. Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο του, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι παρέλαβε τρία μεγάλα προβλήματα που επί δεκαετίες ταλανίζουν την κοινωνία, όπως το απυρόβλητο της διαφθοράς, η βραδύτητα της απονομής της Δικαιοσύνης και η συμφόρηση των φυλακών , για να σημειώσει ότι και στα τρία έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Όπως είπε: "Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει οφθαλμοφανή βήματα που τα γνωρίζει η κοινωνία παρακολουθώντας διώξεις που γίνονται πρώτη φορά και καταβολές σημαντικών ποσών ως εγγυήσεων ή αποζημιώσεων, ως προς την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης οι δείκτες άλλαξαν φορά ενώ για πρώτη φορά απολύθηκαν από τις φυλακές 2.000 άτομα με την μεταρρύθμιση που έγινε".

Πάντως, ο υπουργός σχολίασε ότι και αυτή η μεταρρύθμιση δέχθηκε αντεπιχειρήματα "υπό μορφή λάσπης", ότι καταλύθηκε η ασφάλεια των φυλακών, κάτι που αποδείχθηκε αναληθές και ότι υπήρξε φωτογραφική διάταξη για τον Ξηρό κάτι το οποίο επίσης ήταν αναληθές.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα