Κρήτη | 01.05.2013

Εχει απομείνει η έγκριση από τη διακομματική επιτροπή της Βουλής

Τον τελευταίο 'σκόπελο' πριν την οριστική εγκατάσταση του εργολάβου ξεπέρασε το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σχετική σύμβαση με χθεσινή του απόφαση.
Πλέον έχει απομείνει μόνο το θέμα της έγκρισης από τη διακομματική επιτροπή της Βουλής, που, όπως ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, είναι «τυπικό θέμα. Δικαιώνομαι για τις εκτιμήσεις μου ότι λίγες ημέρες μετά το Πάσχα θα μπορεί να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο».
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε πως «μία από τις επιμέρους ενέργειες που γίνονται με τις μεγάλες συμβάσεις -πάνω από 1 εκατ. ευρώ- είναι να πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και να γίνει πριν την υπογραφή της σύμβασης ένας έλεγχος προκειμένου να δουν, αν έχει τηρηθεί όλη η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο.  Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες πέρασε θετικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο.  Ολες αυτές οι συμβάσεις έχουν ένα ακόμα στάδιο να περάσουν και είναι αυτό της διακομματικής επιτροπής της Βουλής (ΣΟΤΑ). Πρόκειται, όμως, για μία τυπική διαδικασία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής εκτιμά πως για το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου που πέρασε από... χίλια κύματα «τα δύσκολα πλέον έχουν περάσει. Είναι θέμα 10 - 15 ημερών από την ημέρα που θα ανοίξει η Βουλή και μετά να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο και στη συνέχεια αυτός να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει επιτέλους».

πηγή: haniotika-nea.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα