Κόσμος | 11.02.2015

Η παλιά πολιτική του πανεπιστημίου προειδοποιούσε κατά των ερωτικών σχέσεων μεταξύ φοιτητών και καθηγητών ή ασκούμενων συναδέλφων, αλλά η νέα πολιτική είναι πιο αυστηρή

Σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές: Δεν είναι εντάξει για τους καθηγητές να κοιμούνται με προπτυχιακούς φοιτητές τους. Η Σχολή Τεχνών και Επιστημών του Χάρβαρντ (το μεγαλύτερο τμήμα του πανεπιστημίου, το οποίο περιλαμβάνει το προπτυχιακό Κολέγιο του Χάρβαρντ και πολλά μεταπτυχιακά τμήματα), έχει πλεον ξεκάθαρη και αναθεωρημένη πολιτική.

Η παλιά πολιτική του πανεπιστημίου προειδοποιούσε κατά των ερωτικών σχέσεων μεταξύ φοιτητών και καθηγητών ή ασκούμενων συναδέλφων, αλλά η νέα πολιτική του πανεπιστημίου είναι πιο αυστηρή. 

«Κανένα μέλος της σχολής δεν θα πρέπει να ζητά ή να δέχεται σεξουαλικές χάρες, ή να προκαλεί τη σύναψη ρομαντικής ή σεξουαλικής σχέσης με οποιονδήποτε προπτυχιακό φοιτητή του Κολεγίου του Χάρβαρντ».

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Χάρβαρντ δεν απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ καθηγητών και των μεταπτυχιακών φοιτητών στο ίδιο τμήμα, παρά μόνο στα τμήματα όπου ο καθηγητής εποπτεύει ή διδάσκει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καθηγητές και φοιτητές μπορούν να κάνουν σχέση αρκεί η τελική βαθμολογία του φοιτητή να έχει ήδη υποβληθεί.

Οι ίδιες κατευθυντήριες γραμμές ισχύουν για τις σχέσεις ανάμεσα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκουν σε προπτυχιακούς φοιτητές.

Η Αλισον Τζόνσον, η καθητήτρια που είναι επικεφαλής της επιτροπής που καθόρισε τις αλλαγές, έδωσε ένα παράδειγμα στη Boston Globe:

«Αν εσείς και εγώ καθόμαστε δίπλα δίπλα και νιώσουμε μια έλξη, και αποδειχτεί ότι εγώ είμαι καθηγητρια στο τμήμα ιστορίας, και εσείς είστε τελειόφοιτος στο τμήμα πληροφορικής του Χάρβαρντ, τότε δυστυχώς, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ ερευνά πολλά διάσημα κολέγια, συμπεριλαμβανομένου του Χάρβαρντ, για να διαπιστωθεί αν έχουν χειριστεί λανθασμένα καταγγελίες για σεξουαλική βία και κακοποίηση.

Πηγή: thetoc.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα