Κρήτη | 31.12.2012

Τα παιδιά δεν ξέρουν τί σημαίνει κρίση και ζητούν από τον Άγιο Βασίλη ... μικρά και μεγάλα δώρα!

Λίγες μόνο ημέρες πριν την έλευση του 2013 και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει με τους πρωταγωνιστές των ημερών αυτών, τα μικρά παιδιά, να δείχνουν πως το διασκεδάζουν περισσότερο από όλους. Τα παιδιά περιμένουν όλη την χρονιά την περίοδο των Χριστουγέννων αγωνιώντας για τον Άγιο με τα μακριά άσπρα μούσια, την κόκκινη στολή και το μεγάλο σάκο με τα δώρα.

Πολλά από αυτά έσπευσαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων για να του γράψουν γράμμα. Τα παιδιά ανυπόμονα γράφουν στον Άγιο Βασίλη ευχές και φυσικά τις επιθυμίες τους. Δώρα και κυρίως παιγνίδια από κούκλες, ρομπότ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι και κινητά τηλέφωνα έρχονται πρώτα στην λίστα της παραγγελίας των παιδιών της μικρότερης ηλικίας.

Το παιδικό μυαλό γεμάτο φαντασία σε ένα παραμυθένιο κόσμο με έλκηθρα και έλατα περιμένει τον Άγιο Βασίλη να έρθει με το έλκηθρο και τους τάρανδους για να τους αφήσει τα δώρα. Τα παιδιά είναι ανυπόμονα, όμως, είναι σίγουρα πως ο Άγιος Βασίλης δεν θα τους ξεχάσει ούτε φέτος.

Περιμένουν την πρωτοχρονιά για να βρουν το κουτί με το δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Χθες τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους βρέθηκαν στην πλατεία σε μια εορταστική ατμόσφαιρα που είχε ετοιμάσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Με τις πρωτοχρονιάτικες μελωδίες να κυριαρχούν, ποπ κορν και λιχουδιές οι λιλιπούτειοι φίλοι περίμεναν την σειρά τους για να γράψουν στον Άγιο Βασίλη.

Κάποια από αυτά ήταν αποφασισμένα για το τι θα ζητήσουν, κάποια άλλα όχι. Ο μικρός Κωνσταντίνος γράφει: «Άγιε μου Βασίλη σε αγαπώ πολύ. Σε παρακαλώ φέτος να μου φέρεις ένα i pad. Εγώ θα είμαι καλό παιδί και εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά, Με αγάπη Κωνσταντίνος».

Ο μικρός Δημήτρης με το στυλό στο χέρι εμφανίζεται αναποφάσιστος και όπως μας λέει θέλει χρόνο για να σκεφτεί. Τελικά αποφασίζει να ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη τον αγαπημένο του σούπερ ήρωα.

Ο Λάμπρος θα ήθελε ένα βιβλίο για παιδιά, όπως λέει, για να μπορεί μέσα από τις εικόνες να καταλάβει αφού δεν ξέρει ακόμα να διαβάζει.

Τα περισσότερα γράμματα είναι ορνιθοσκαλίσματα, αφού τα παιδιά που στέλνουν γράμμα δεν ξέρουν ακόμα να γράφουν, όμως με την βοήθεια των γονιών τους εκφράζουν την επιθυμία τους και ανυπόμονα περιμένουν την απάντηση του Άγιου Βασίλη.

Συγκινητικά είναι και τα γράμματα των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών που ζητούν μόνο να παραμείνουν υγιείς και αγαπημένοι μαζί με την οικογένειά τους. «Δε θέλω φέτος δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Θέλω μόνο να έχουμε υγεία και να ‘μαι καλά με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου. Γνωρίζω ότι έχουμε κρίση και δεν θέλω να ξοδευτεί ο Άγιος Βασίλης, θέλω μόνο να έχουμε αγάπη», γράφει η Ελένη.

Κόντρα στο γενικό κλίμα της γκρίνιας και της κρίσης που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά, τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν και αυτή τη χρονιά να απαντάνε στα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου είχε φροντίσει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα εορταστική με μουσική και κεράσματα, ενώ τα παιδιά έπαιρναν ως δώρο ένα βιβλίο.

Ρεθεμνιώτικα Νέα - Ελπίδα Αριστείδου

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα