Κρήτη | 14.04.2015

"Δεν θα αφήσουμε την πόλη στα χέρια κάποιων που νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει" εξομολογήθηκε ο δήμαρχος στο Cretalive

Η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για τη μετατροπή των πεζοδρόμων του κέντρου του Ηρακλείου, ήρθε τις μέρες των γιορτών και ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός δείχνει αποφασισμένος να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία των ασυνείδητων οδηγών που έχουν μετατρέψει το πλακόστρωτο σε ένα απίστευτο πάρκιγκ! 

Αφορμή κι ένα προσωπικό περιστατικό, για να "ξαναζεσταθούν" ...οι μηχανές του δήμου, όταν κι ο ίδιος ο δήμαρχος έπεσε θύμα των θρασύτατων οδηγών που νιώθουν το κέντρο της πόλης ως προσωπικό τσιφλίκι τους.

Κάτοικος του κέντρου ο κ. Λαμπρινός σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αλλά και πολύπαθα σημεία, την οδό Μινωταύρου, τοποθέτησε ο ίδιος ένα κολωνάκι που είχαν αφαιρέσει οι ασυνείδητοι για να μπορούν να περνούν με την ευκολία τους τον πεζόδρομο.

Την επόμενη το πρωί, έκπληκτος ο πρώτος πολίτης της πόλης είδε το κολωνάκι να έχει κάνει φτερά και μάλιστα να έχει πεταχτεί κάτω από το αυτοκίκνητο της συζύγου του! Η εντολή που δόθηκε στους αρμόδιους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Χάρη Μαμουλάκη νωρίς το πρωί ήταν μία: ανοχή τέλος!

"Δεν θα αφήσουμε την πόλη στα χέρια κάποιων που νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει" εξομολογήθηκε ο δήμαρχος στο cretalive που εκτός από την " επιθετική" τακτική απέναντι στους αυθαιρετούχους εξετάζει κι άλλες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Έτσι, όπως εξηγεί στο cretalive o αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης, άμεσα κιόλας " κλειδώνουν" βασικοί δρόμοι του κέντρου όπως η Μιλάτου, η Αργυράκη, η Χάνδακος και η Καρδιωτίσσης με πακτωμένα με σκιρόδεμα κολωνάκια στα οποία θα υπάρχει κλειδαριά, ενώ θα προχωρήσει ο δήμος και σε αντικατάσταση των παλαιών κολωνακίων με νέα, σύγχρονα, βιδωτά. Παράλληλα σε συνεργασία και με το πρώτο δημοτικό διαμέρισμα εξετάζεται σε πιο βεβαρυμένους δρόμους να μπουν και τηλεκατευθυνόμενες μπάρες, που θα μπλοκάρουν  αυτό το ρεύμα των τετράτροχων καταληψιών.

Βέβαια όποιες λύσεις κι αν προωθήσεις είτε με τα βυθιζόμενα κολωνάκια, είτε με μπάρες, αν δεν λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και δεν υπάρξει αστυνόμευση, όλος ο σχεδιασμός θα πάει...περίπατο!

" Περίμενουμε τη συνδρομή της Αστυνομίας σε αυτό το θέμα και είμαστε σε επαφή και με τον ταξίαρχο Νίκο Χριστοφάκη αλλά και με τον Διοικητή της Τροχαίας τον κ. Χρυσό. Πρέπει να αρχίζουν να νιώθουν την παρουσία της ΕΛΑΣ και το βράδυ, με κλήσεις αλλά και με αφαίρεση πινακίδων μπας και βάλουν μυαλό οι ασυνείδητοι" μας είπε ο δήμαρχος που είναι αλήθεια πως τον απσχολεί τόσο το θέμα που το συζήτησε και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Κρήτη και που του εξήγησε πως τα ίδια και χειρότερα γίνονται και εκεί!

Πάντως εκτός τις όποιες πυροσβεστικές παρεμβάσεις ετοιμάζει ο δήμος για τώρα, το όλο θέμα θα επανεξεταστεί και μετά το δρόμο αντοχής RUN GREECE που γίνεται στις 25 Απριλίου στο Ηράκλειο και που για την πραγματοποίηση του θα αφαιρεθούν κάποια κολωνάκια...για να επανατοποθετηθούν μετά πιο ενισχυμένα!
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα