Υγεία | 01.11.2014

Οι μυρωδιές που επηρεάζουν την ερωτική ζωή

Η νέα έρευνα του νευρολόγου Δρ. Άλαν Ρ. Χιρς, διευθυντή του ερευνητικού και θεραπευτικού ιδρύματος Όσφρησης και Γεύσης στο Σικάγο έρχεται να προσθέσει νέα δεδομένα, σε όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις μυρωδιές που επηρεάζουν την ερωτική ζωή των ανθρώπων.

Σύμφωνα με την έρευνα της επιστημονικής ομάδας του Δρ. Άλαν Ρ. Χιρς,  μυρωδιές που αναδίδουν συγκεκριμένα φρούτα ή τροφές, μπορούν να διεγείρουν τις αισθήσεις.

Για να διαπιστωθεί πώς μία συγκεκριμένη μυρωδιά επηρεάζει την ερωτική διάθεση, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών, που αποτελεί σαφή ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.

Όπως προέκυψε, οι άνδρες φαίνεται να διεγείρονται από το συνδυασμό της μυρωδιάς της λεβάντας, ενώ οι γυναίκες από τη μυρωδιά της καραμέλας. Η έρευνα επιβεβαίωσε και την αφροδισιακή αξία της κανέλας, η οποία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Πιο παράδοξες μυρωδιές είναι αυτές του ταλκ για μωρά, του αγγουριού και της γλυκόριζας.

Εντούτοις, στην έρευνα υπογραμμίζεται πως σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξική, καταστέλλοντας την άμυνα του οργανισμού.

Αν και οι ερευνητές δεν προβάλλουν συγκεκριμένες επιστημονικές ερμηνείες για τα ευρήματα που παρουσίασαν, θεωρούν πως οι συγκεκριμένες μυρωδιές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλούν καλές αναμνήσεις, με αποτέλεσμα να φεύγει το άγχος και οι αναστολές και έτσι να ενισχύεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.

athensvoice.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα