Κόσμος | 29.03.2016

Ο δράστης κρατάει ακόμα 7 ομήρους - Μονάδα των ειδικών δυνάμεων του αιγυπτιακού στρατού μεταβαίνει στην Κύπρο

Ένα απίστευτο θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης στην Κύπρο. 

Από τις 8.30 το πρωί που έγινε γνωστό ότι υπάρχει αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που προσγειώνεται στη Λάρνακα μέχρι αυτή την ώρα, επικρατεί ασάφεια και αντιφατικές πληροφορίες τόσο για την ταυτότητα όσο και για τα κίνητρα του δράστη. Μάλιστα την τελευταία ώρα φαίνεται ότι ίσως να μην είναι ερωτικής φύσεως η υπόθεση καθώς ο δράστης προβάλλει νέα αιτήματα. 


 


Μία νέα φωτογραφία ανέβηκε στο Διαδίκτυο στην οποία φέρεται να είναι ο δράστηςΕνώ πάντως κρατάει ακόμα 7 άτομα ομήρους, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι γίνεται σχεδιασμός για εξουδετέρωση του αεροπειρατήπου φέρεται να είναι Αιγύπτιος και να ονομάζεται Seldim Eldim Mustafa. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από τις κυπριακές αρχέςείναι 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού και ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου. Ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου. 

Ακόμη κρατούνται όμηροι: τρία μέλη του πληρώματος (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και αεροσυνοδός), ένας αξιωματικός ασφαλείας και τρεις επιβάτες. Ωστόσο πριν λίγο έγινε γνωστό ότι τέσσερις άνθρωποι το έσκασαν από τα παράθυρα του πιλοτηρίου.

Δείτε φωτογραφία από τη στιγμή της «απόδρασης»


Η Αστυνομία εκκένωσε ολόκληρη την περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Για λόγους ασφαλείας δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο πριν λίγο έγινε γνωστό ότι μονάδα των ειδικών δυνάμεων του αιγυπτιακού στρατού μεταβαίνει στην Πάφο.

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αεροπειρατής μεταφέρει εκρηκτικά, παρά τις διαφορετικές πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

Η Αίγυπτος στέλνει ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος.

 

Πηγή: protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα