Αθλητισμός | 16.07.2015

Την ερχόμενη Πέμπτη θα απολογηθεί η Κέρκυρα στην Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας, που την κάλεσε αμέσως μετά την έκθεση της ΕΕΑ, για την υπόθεση της εικονικής μεταβίβασης μετοχών.

Απολογείται στη Σούπερ Λίγκα η Κέρκυρα, μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών.

Η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας του πρωταθλήματος κάλεσε τους Φαίακες σε απολογία, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση:

«Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 23-07-2015 και ώρα 12.00 την ΠΑΕ AOK. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Α.Ο.Κ.: «Κατόπιν της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που περιέχεται στο από 2-7-2015 Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής αυτής, καλείσθε προς απολογία ενώπιόν μας την 23-7-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και του άρθρου 69 του Ν. 2725/1999 όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν σήμερα».

Υπενθυμίζουμε ότι η  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απεφάνθη ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρα είναι εικονική, ωστόσο δεν εισηγήθηκε ξεκάθαρα την αποβολή της ομάδας από τη Super League και αντιθέτως πέταξε το μπαλάκι στην Πειθαρχική Επιτροπή της λίγκας.

«Η Επιτροπή διαβιβάζει την παρούσα απόφασή της ως ‘έκθεση’… στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για να πράξει τα δέοντα και ειδικότερα για να αποφανθεί ως αρμόδιο όργανο για το θέμα της αποβολής ή μη της Κέρκυρας από τη Super League», αναφέρει το σχετικό έγγραφο που έστειλε η ΕΕΑ στη Super League, την ΕΠΟ, την ομάδα του νησιού των Φαιάκων, αλλά και τον Εργοτέλη που έκανε τη σχετική καταγγελία επικαλούμενος το δεδικασμένο στις υποθέσεις Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου από το 2011. Πλέον την ευθύνη της απόφασης έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Η καταγγελία του Εργοτέλη είχε βασιστεί σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, οι οποίοι ουσιαστικά ομολογούσαν ότι ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης ήταν απλώς «αχυράνθρωπος» και πως ουσιαστικός κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είναι ο κ. Λιμπάντσης!

Υπενθυμίζεται πως η Super League λόγω των υποθέσεων της Βέροιας και της Κέρκυρας άφησε ανοιχτές δύο θέσεις στην κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα. Εργοτέλης, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης ελπίζουν να καλύψουν τυχόν κενά που θα προκύψουν.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα