Κρήτη | 30.04.2013

Στην περιοχή του Πανόρμου

 Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) ανακοίνωσε, ότι θα διοργανώσει και φέτος το καλοκαίρι θερινά σχολεία για μαθητές Λυκείου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα διοργανωθούν:

- Στην Ερέτρια και στα Γιαννιτσά στις 22-27 Ιουνίου με θέμα «Προηγμένες έννοιες Φυσικής».

- Στο Πάνορμο της Κρήτης στις 30 Ιουνίου-4 Ιουλίου με θέμα «Το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο σχολείο του αύριο».

- Στον 'Αγιο Ιωάννη Θεολόγο στις 20-24 Ιουνίου με θέμα «CERN-Συμπαντικές διαδρομές».

- Στην Αρχαία Ολυμπία στις 27 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου με θέμα «Αρχαία Ολυμπιακά αγωνίσματα και Φυσική».

Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Α' και Β' τάξης του Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν, είναι: Μηχανική και εφαρμογές, Ηλεκτρομαγνητισμός, Σχετικότητα, Κβαντική Φυσική, Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον, Αστρονομία και οι έρευνες στο CERN.

Τα παραπάνω θέματα θα συνοδεύονται από μια σειρά πειραμάτων. Το πρόγραμμα του κάθε θερινού Σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι βαθμός προαγωγής μεγαλύτερος από 17 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2012 ή 2013.

Το κόστος είναι 220 ευρώ ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης) ή 50 ευρώ ανά άτομο (αν συμπεριλαμβάνονται μόνο έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης )

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 30 Μαΐου στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών (περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210-3635701).

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα