Ελλάδα | 30.11.2014

«Τσίπρας και Σαμαράς να ορίσουν υπουργούς που διαπραγματεύονται το χρέος»

Την ανάγκη «πολιτικής συμφωνίας» μεταξύ των κομμάτων, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, με άρθρο του στην «Καθημερινή».

Ο κ. Θεοδωράκης εξηγεί πως η δική του πρόταση είναι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή, «επαναθεμελίωση της δημοκρατίας και εκλογές το Νοέμβριο»

Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατόν -όπως εξηγεί- να αλλάξει το Σύνταγμα, ώστε να σταματήσει η ασυλία των πολιτικών και των υπουργών, αλλά και να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών. «Πρέπει να υιοθετήσουμε το γερμανικό εκλογικό σύστημα» να σπάσουμε τουλάχιστον τις μεγάλες περιφέρειες που ευνοούν τους πλούσιους και γνωστούς και να καταργήσουμε το μπόνους των 50 εδρών που επιτρέπει σε κόμματα μειοψηφίας να συμπεριφέρονται ως οι απόλυτοι κυρίαρχοι – θυμίζω ότι τον Μάιο του 2012, η ΝΔ με 18.8% πήρε το 36% της Βουλής!», εξηγεί ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει:

«Εκλογές λοιπόν στα τέλη του 2015 και όχι την άνοιξη για έναν ακόμη λόγο που δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν οι κρατικοδίαιτοι των κομμάτων. Γιατί εκτός από την δική τους προσδοκία να μπουν στα υπουργεία υπάρχουν και τα 35 δις του τουρισμού που προσδοκά η χώρα».

Επιπλέον, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» προτείνει να έρθουν σε συνεννόηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά να ορίσει αναπληρωτές υπουργούς στους τομείς που σχετίζονται με το χρέος και τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Ηχεί παράξενα σε μια χώρα που οι αρχηγοί “κρατάνε μούτρα” και δεν μιλούν ούτε στο τηλέφωνο για να μην το μάθουν τα στελέχη τους και χάσουν την ορμή της μάχης».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα