Κόσμος | 30.03.2014

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί πως δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπό συζήτηση πτυχών του Κυπριακού

Τη μέχρι τώρα πορεία των συνομιλιών θα εξετάσουν αύριο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου. Ωστόσο οι προσδοκίες χαρακτηρίζονται χαμηλές.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί πως δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπό συζήτηση πτυχών του Κυπριακού και ως εκ τούτου η διαδικασία πάρε-δώσε δεν ενδείκνυται, τουλάχιστον, σε αυτό το στάδιο.

Επιπλέον, θεωρεί πως υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις που κατατίθενται στο τραπέζι.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία αναπτύσσει έντονη διεθνή δραστηριότητα, με πρωτοβουλία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ενδιαφέρεται περισσότερο για την επόμενη ημέρα ενός ναυαγίου, παρά για να υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις. Όλες οι επαφές, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στοχεύουν στην πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους και βασική επιδίωξη είναι η λειτουργία τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαδικασίας.

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Την Τετάρτη ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον γγ του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες και σκοπεύει να εξηγήσει το γιατί αργεί ακόμα η κορύφωσης της διαδικασίας λύσης.

ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα