Κόσμος | 28.02.2013

Η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου ισχύει από το απόγευμα.

Την τελευταία του ημέρα ως Πάπας περνάει σήμερα ο Βενέδικτος ο 16ος, ο πρώτος Ποντίφικας εδώ και επτά αιώνες που θα εγκαταλείψει με τη θέλησή του τη θέση του.
Η παραίτηση του Βενέδικτου 16ου ισχύει από το απόγευμα. Ο γερμανός πάπας ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος των καθηκόντων του λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, προκαλώντας σοκ στον καθολικό κόσμο.
Ο 85χρονος Πάπας είχε χθες την τελευταία ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον 200.000 πιστών.

Σήμερα αναμενόταν οι καρδινάλιοι της κουρία, ορισμένοι από τους οποίους θα συμμετάσχουν στην εκλογή του διαδόχου του, να απευθύνουν κεκλεισμένων των θυρών τελευταίο χαιρετισμό στον Βενέδικτο 16ο.
Το απόγευμα, 18:00 ώρα Ελλάδας, ο πάπας θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το Βατικανό για το Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή κατοικία των επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Ρώμη. Η βίλα αυτή βρίσκεται σε μια έκταση 55 εκταρίων στις όχθες της λίμνης Αλμπανο.
Μόλις εγκατασταθεί στα διαμερίσματά του, ο πάπας θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό από το μπαλκόνι του στο κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού

Πηγή: naftemporiki.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα