Κώστας Μπογδανίδης

Απόψεις | 20.08.2014

Αίσχος να κρύβεται η επιστήμη και η αλήθεια σε τέτοια ανθρώπινα κουφάρια!

του Κώστα Α.Μπογδανίδη

Εντάξει, παραδίδομαι. Με…κατάλαβαν. Και στην περίπτωσή μου ισχύει η σοφή ρήση του Αβραάμ Λίνκολν : ”Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό”. Το κατάφερα για πολλά χρόνια, αλλά σε κάποιους έγινε αντιληπτό τι…μούτρο είμαι. Και ήρθε η ώρα μου!

Συγνώμη για την εξομολογητική διάθεση, αλλά προφανώς ήταν θέμα χρόνου να συνειδητοποιήσουν στη  Σητεία τι..διπλό παιγνίδι έπαιζα, έκανα  τον καλό στην ανατολική Κρήτη για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα της δυτικής! Ο “αδηφάγος συκοφάντης έριξε το δηλητήριο” , αλλά τον πήρανε χαμπάρι!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στις αρχές Αυγούστου έγραψα ένα άκρως συκοφαντικό και…δηλητηριώδες κείμενο για την άφιξη του πρωθυπουργού από τη Σητεία. Ο πραγματικός στόχος δεν ήταν ο Σαμαράς, οι πολιτικοί, οι δεσμεύσεις και τα κούφια τα λόγια, τα μεγάλα όπως οι περισσότεροι αναγνώστες λανθασμένα νόμιζαν- μου έστελναν και συγχαρητήρια οι αφελείς, τόσο πολύ τους...ψεκάζουν!

Πίσως από όλα αυτά ήταν ο αληθινός στόχος,  η…Σητεία και οι άνθρωποί της! Μόνο ένας, προς το παρόν, το…έπιασε και μάλιστα σοφά πράττων έγραψε δημόσια επιστολή στον Σαμαρά για να καταγγείλει τους συκοφάντες- α, στους συκοφάντες και ο Ινιωτάκης! Επιτέλους η αλήθεια στο φως...

Για λόγους ιστορίας και μεταμέλειας φυσικά καταχωρώ την επιστολή του κυρίου ώστε να ξέρουν άπαντες τι…κουμάσια είναι αυτοι που κάνουν πως αγαπουν την ανατολική Κρήτη, αλλά ειναι πεμπτοφαλλαγίτες… 

Πριν την επιστολή δύο απορίες και μία επισήμανση:

ΑΠΟΡΙΑ πρώτη: που το κατάλαβε ότι εξυπηρετούσα τα συμφέροντα της Πατρίδος;

ΑΠΟΡΙΑ δευτερη: μόνο αυτές οι…ειδικότητες γιατρών υπάρχουν στη Σητεία;

Και η επισήμανση: ο Λίνκολν έχει πει κι άλλα όπως Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία.

Ανοιχτή επιστολή στο Σαμαρά

Η…αποκαλυπτική επιστολή έχει ως εξής

 

"Ανοικτή επιστολή προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης κύριον Αντώνιο Σαμαρά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με μεγάλη χαρά, μάθαμε από την εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ την ινκόγκνιτο άφιξή σας με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο διεθνές, παντός καιρού, αεροδρόμιο της Σητείας. Δύο είναι τα αεροδρόμια παντός καιρού, πρώτο το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεύτερο αυτό της Σητείας.

Όμως την άφιξή σας αυτή, δεν την είδαν με καλό μάτι οι αδηφάγοι συκοφάντες της Σητείας. Όπως ο δημοσιογράφος κύριος Κώστας Μπογδανίδης ο οποίος άφησε το δηλητήριό του λέγοντας : «Πρέπει να ήταν απολύτως διεστραμμένος ο νους που σκέφτηκε να φέρει τον κύριο πρωθυπουργό από τη Σητεία στο Καλό Χωριό.» Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδρομή Ηράκλειο-Καλό Χωριό είναι 110-115 χλμ ενώ Σητεία-Καλό Χωριό 35-40 χλμ, αυτό είναι ένα χειροπιαστό δείγμα ότι η υπόλοιπη Κρήτη θέλει τη Σητεία να είναι το απόπαιδο της Κρήτης. Έτσι είχε τοποθετηθεί και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης κ. Ινιωτάκης, σε σχέση με το χωροταξικό Κρήτης που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Ινιωτάκης λέει ότι η Κρήτη είναι κορεσμένη από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ότι δεν πρέπει να γίνουν επενδύσεις ούτε στο Βάι ούτε στο Κάβο Πλάκο, ούτε στη Φανερωμένη αλλά η επαρχία μας να παραμείνει χώρος υποδοχής αποβλήτων. Με τον ίδιο τρόπο ο κ.Μπογδανίδης, άλλοτε, ήταν ο ένθερμος συμπαραστάτης των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας , φυσικά για τα ιδιοτελή του συμφέροντα όπως, για παράδειγμα, η κυκλοφορία της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ κλπ. Σήμερα το αντίθετο.

Αίσχος να κρύβεται η επιστήμη και η αλήθεια σε τέτοια ανθρώπινα κουφάρια!

Η επίσκεψη αυτή του κυρίου πρωθυπουργού έχει ιδιαίτερη σημασία διότι με την ευκαιρία αυτή διαπίστωσε, επί τόπου, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το αεροδρόμιο Σητείας. Αλλά και την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει τη Σητεία με το υπόλοιπο νησί.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο ρόλος των υπολοίπων διαμερισμάτων είναι να μας απομονώσουν. Ακριβώς διότι φοβούνται επειδή η Σητεία
ήταν, είναι και θα παραμείνει ο Ομφαλός της γης. Και όταν αξιοποιηθεί με τις επενδύσεις τότε ο τουρισμός θα στραφεί στην επαρχία Σητείας.

Μέχρι σήμερα, κατόρθωσαν να μας υποβαθμίσουν παίρνοντας, για παράδειγμα, τη σχολή αστυφυλάκων που ήταν εδώ, χωρίς έξοδα κλπ. Επίσης την εφορία την μετέφεραν στον Άγιο Νικόλαο. Το νοσοκομείο υπολειτουργεί και γενικά υπολειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα όταν κάποιος χρειάζεται ένα παράβολο των 15 ευρώ να πρέπει να πάει στον Άγιο Νικόλαο και όχι μόνο.

Για σκεφτείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι οι κυρίες και δεσποινίδες εφοριακοί υπάλληλοι ξυπνούν, καθημερινά, χειμώνα, καλοκαίρι, στις πέντε το πρωί διότι το λεωφορείο αναχωρεί στις πέντε και μισή για να φτάσουν στις επτά και μισή με τόσους κινδύνους, με ολισθήσεις, κατολισθήσεις και χιόνια, για να επιστρέψουν στις έξι ή επτά το βράδυ.

Και γιατί αφού εδώ έχουμε στην πλατεία το λεγόμενο μέγαρο όπου εκεί στεγάζονταν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες διοίκησης, αστυνομίας, εφορίας, Δημόσιο Ταμείο, Ειρηνοδικείο, η κατώτερη εκπαίδευση Δημοτικών σχολείων, η επιθεώρηση, το Αγρονομίο και ένα γραφείο των δημοσίων εσόδων του Δήμου. Αλλά και ο Δήμος έχει αγοράσει το τριώροφο ξενοδοχείο Έλενα. Τελικά γιατί αγοράστηκε ; Προφανώς όχι για να στεγάσει το τμήμα Μουσικής της πόλης. Επίσης υπάρχει τριώροφο κτήριο στο κέντρο της πόλης Δωρεά του αείμνηστου Εμμ. Δαουράκη στο Δήμο Σητείας.

Επίσης υπάρχει το παραδοσιακό διώροφο κτήριο Μαρίας Δρακάκη στο κέντρο της πόλης όπου, με μικροεπισκευές και χωρίς καμία κρατική επιβάρυνση, θα μπορούσε να λειτουργεί η εφορία.
Επί προσθέτως, δε γνωρίζω ποιος ανεγκέφαλος άφησε να υπολειτουργεί το Μηχανολογικό Τμήμα της Σητείας και να χρειάζεται κάποιος να πηγαίνει στον Άγιο Νικόλαο για αναθεώρηση του διπλώματός του. Με ποια κριτήρια ; Οι υπερήλικες, στην επαρχία Σητείας, ποτέ δεν έκαναν κανένα ατύχημα διότι είναι όλοι σώφρονες, είναι στα πόδια τους, ουδείς γέρος βγαίνει πέρα από δύο – τρία χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο το έχουν μόνο για τη λαϊκή αγορά, για το σούπερ μάρκετ και για εκδηλώσεις εντός πόλεως.

Η Σητεία, άλλωστε, έχει τους καλύτερους γιατρούς. Έχουμε τον κ.Γ.Τσιριγωτάκη, πνευμονολόγο, την κ.Ευχετζή, τον κ. Κολοκυθά και τον κ.Τσικαλάκη, παθολόγους, την κ. Κοντολαιμάκη, νευρολόγο,την κ.Ροδουσάκη και τoν κ.Αυγουστινάκη, οφθαλμιάτρους, τον κ.Παπαδάκη και τον κ.Σπυριδάκη, ΩΡΛ και τον κ.Καλαντζάκη, καρδιολόγο.

Πιστεύω, κε Πρωθυπουργέ, ότι με την ευαισθησία σας, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος και στην εντιμότητα που
σας διακρίνει, θα δώσετε λύση σ’ αυτά τα εγκληματικά τερατουργήματα. Δε θα πληρώνει η Σητεία τις παρανομίες και εγκληματικές ενέργειες των ανεγκέφαλων!


Μετά τιμής,
Λέανδρος Σπανουδάκης
Επίτιμος πρόεδρος ΟΑΕΕ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επαρχίας Σητείας.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα