Κρήτη | 30.04.2014

Εκδηλώσεις από το ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγου για την Οδική Ασφάλεια

Με κεντρικό μήνυμα “Τα πάντα μπορούν να περιμένουν, η ζωή σου όχι! Οδηγέ Ξύπνα!” πραγματοποιείται μία σειρά εκδηλώσεων στην Παλιανή και τις Δαφνές.

Πρόκειται για μία ενέργεια του Εργαστηρίου Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων, Σίβα, Δαφνών και την Περιφέρεια Κρήτης που διοργανώνουν μία σειρά δράσεων στα πλαίσια του Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς που υλοποιείται απο το Εργαστήριο στην περιοχή.

Η πρώτη εκδήλωση αφορά παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών και Τεχνικών Απεγκλωβισμού από αυτοκίνητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4/5/2014 στη Σίβα, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Η ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι 10:00 με 14:00 Τις Πρώτες Βοήθειες και τις Τεχνικές Απεγκλωβισμού θα παρουσιάσει ο κ. Οικονομάκης, μέλος του ΕΚΑΒ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των κατοίκων των περιοχών για την εκμάθηση πρώτων βοηθειών και τεχνικών απεγκλωβισμού τραυματιών από το αυτοκίνητο.

Το Εργαστήριο Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Κρήτης ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη περιοχή το 2005. Σκοπός της τοποθέτησης των εκπαιδευόμενων Κοινωνικών Λειτουργών αποτελεί η βελτίωση ποιότητας ζωής και η ανάπτυξη της περιοχής μέσω της ευαισθητοποίησης και της συνεργασίας όλων των φορέων και των κατοίκων.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριό μας στην ευρύτερη περιοχή, η μεθοδολογία της οποίας στηρίχτηκε σε μελέτη σχετικής με το θέμα βιβλιογραφίας, παρατήρηση και συνεντεύξεις τόσο σε ειδήμονες όσο και σε φορείς της περιοχής, διαπιστώθηκε πως το θέμα της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς χρήζει άμεσης παρέμβασης. Γι’ αυτό το λόγο σχεδιάστηκε το πρόγραμμα «Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας» για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σκοπός του Προγράμματος «Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας» είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή και η υιοθέτηση ορθής οδικής συμπεριφοράς από τους νέους. Άμεσοι αποδέκτες της παρέμβασης είναι το σύνολο των νέων της κοινότητας, ξεκινώντας από τους μαθητές του Δημοτικού, ενώ έμμεσοι αποδέκτες είναι όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας. 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα