Κρήτη | 30.11.2012

Ο Γραμματέας της ΝΔ σήμερα επισκέφθηκε τη δήμαρχο Φαιστού

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο της Δημάρχου Φαιστού ο  Γραμματέας της ΝΔ, Μανόλης Κεφαλογιάννης.

Παρόντες στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού καθώς και φορείς της περιοχής. Η κ. Πετρακογιώργη ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη για θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και την κατάσταση που επικρατεί λόγο των μειωμένων παροχών από την κεντρική εξουσία που ακυρώνουν με αυτό τον τρόπο την λειτουργία της.

Η Δήμαρχος μετέφερε στο Γραμματέα της ΝΔ, το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται οι κάτοικοι της περιοχής και πως πρέπει να γίνει κατανοητό στην κεντρική εξουσία η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς και τα νέα μειωμένα οικονομικά δεδομένα που πλήττουν το Α΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, ακλούθησε ευρεία σύσκεψη με φορείς της περιοχής οι οποίοι έθεσαν το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα που συνδέει την περιοχή της Μεσαράς με το Ηράκλειο καθώς και άλλα αναπτυξιακά θέματα για την ευρύτερη περιοχή.

Από τη μεριά της η Δήμαρχος Φαιστού επανέλαβε την αναγκαιότητα διατήρησης των υπηρεσιών στη Μεσαρά και ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη ότι λόγω της απομακρυσμένης θέσης του Δήμου Φαιστού και των όμορων περιοχών, η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών με τις κεντρικές υπηρεσίες γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η πρόσβαση πολλών εξ αυτών στο Ηράκλειο δεν είναι εφικτή. Επίσης  τόνισε τις επιπτώσεις  τόσο σε κοινωνικό, οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Από τη μεριά του ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα και κατέγραψε τις ανάγκες της περιοχής, που τόσο επιτακτικά ζητάνε οι κάτοικοι της, και δεσμεύτηκε με τη σειρά του να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Μεσαρά και τους κατοίκους της. 
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα