Ελλάδα | 28.07.2015

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν σχολαστικά όλα τα ενδεχόμενα και έγινε μακρά συζήτηση για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εισαγγελικές Αρχές το θέμα και αν θα πρέπει να παρέμβουν ή όχι.

Το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα από τους συντελεστές του plan B, οδήγησαν χθες την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να συγκαλέσει ευρεία και πολύωρη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί και άλλοι παράγοντες της Εισαγγελίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εξετάστηκαν σχολαστικά όλα τα ενδεχόμενα και έγινε μακρά συζήτηση για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εισαγγελικές Αρχές το θέμα και αν θα πρέπει να παρέμβουν ή όχι.

Υπήρξαν απόψεις περί παρέμβασης της δικαιοσύνης, με την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, ενώ άλλοι μετέχοντες επέμειναν στην άποψη ότι τον λόγο πρέπει να έχει στο εξής η Βουλή. Τη θέση τους αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεμελίωναν στο ότι τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα αφορούν δραστηριότητες πρώην υπουργού και, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η Βουλή είναι η αποκλειστική αρμόδια να αποφανθεί και να δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις.

Η οριστική απόφαση της Εισαγγελίας του Α.Π. αναμένεται σήμερα, με πιθανότερο το σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, να διαβιβάσει τα πάντα στη Βουλή. Τη σύσκεψη απασχόλησαν δευτερευόντως και οι δύο αναφορές που έχουν κατατεθεί από ημέρες στην Εισαγγελία του Α.Π., με αιτήματα για παρέμβαση των δικαστικών Αρχών και την κίνηση ποινικής διαδικασίας κατά του κ. Βαρουφάκη και άλλων αρμοδίων παραγόντων.Πηγή: kathimerini.gr
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα