Αθλητισμός | 28.02.2013

Η επίθεση που δέχτηκε ο συντάκτης του gazzetta.gr στο «Γ. Καραϊσκάκης» έφτασε μέχρι τη Βουλή, με πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερώτηση για την ασφαλή εργασία των αθλητικών δημοσιογράφων!

«Είναι σαφές ότι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν το περιστατικό ώστε η εγκληματική επίθεση στον εργαζόμενο δημοσιογράφο να μην μείνει στο σκοτάδι και ατιμώρητη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ερώτηση που κατατέθηκε από πέντε βουλευτές, τον Τάσο Κουράκη, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Παναγιώτα Δριτσέλη, τη Χαρά Καφαντάρη και ο Γιώργος Πάντσας προς τους Υπουργούς  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Τομαράς, συντάκτης του gazzetta.gr δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους στα δημοσιογραφικά του φαληρικού γηπέδου, οι οποίοι τον χτύπησαν βίαια στο πρόσωπο και το κεφάλι, φωνάζοντάς του «για να προσέχεις τι θα γράφεις για τον Ολυμπιακό!».
Αναλυτικά η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Επανειλημμένα είναι τα κρούσματα προσβολών, απειλών για τη σωματική ακεραιότητα, επιθέσεων και βιαιοπραγιών εναντίον δημοσιογράφων του αθλητικού τύπου, τα οποία συμβαίνουν είτε κατά την ώρα εργασίας τους στους αγωνιστικούς χώρους και στα δημοσιογραφικά θεωρεία, είτε σε ανύποπτο χρόνο.
Οι πρακτικές αυτές έχουν στόχο τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, την τρομοκράτηση των αθλητικών συντακτών και τη χειραγώγηση του αθλητικού τύπου.
Ειδικότερα όμως τα περιστατικά επιθέσεων που γίνονται σεφυλασσόμενους χώρους, όπως η επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας gazzetta.gr και μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Δημήτρης Τομαράς, μετά τη λήξη του Κυριακάτικου αγώνα (24-2-2013) στο στάδιο Καραϊσκάκη από ομάδα κουκουλοφόρων, παραπέμπουν σε πρακτικές εγκληματικών συμμοριών που δρουν ανενόχλητες υπό την προστασία ανθρώπων που έχουν παρεισφρήσει στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.
Επιπλέον, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα gazzetta.gr, (κάνε κλικ εδώ) είχαν προηγηθεί μόλις πριν από δύο ημέρες, συστάσεις αθλητικών παραγόντων προς τον Δημήτρη Τομαρά, και μάλιστα με μηνύματα προς την διεύθυνση του gazzetta, τα οποία περιείχαν σαφή υπονοούμενα εκφοβισμού.
Είναι σαφές ότι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν το περιστατικό ώστε η εγκληματική επίθεση στον εργαζόμενο δημοσιογράφο να μην μείνει στο σκοτάδι και ατιμώρητη.
Επίσης είναι σαφές ότι οι θεσμικοί φορείς του ποδοσφαίρου και κυρίως η διοργανώτρια του επαγγελματικού πρωταθλήματος Super League, δεν εφαρμόζουν αυστηρά όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις για την ασφαλή εργασία των αθλητικών δημοσιογράφων στα γήπεδα, όπως έχουν την υποχρέωση.
Ερωτώνται οι Υπουργοί
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για τη διαλεύκανση της επίθεσης ενάντια στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τομαρά, ώστε να τιμωρηθούν οι δράστες;
Τι μέτρα θα πάρετε ώστε οι αθλητικοί δημοσιογράφοι να μην γίνονται θύματα εγκληματικών ενεργειών κατά τη διάρκεια της εργασίας τους;
Σκοπεύετε να ελέγξετε, στη βάση των θεσμικών σας αρμοδιοτήτων, τους αθλητικούς παράγοντες, ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και τη διοργανώτρια αρχή της Super League για την σωστή τήρηση των κανονισμών ασφαλούς εργασίας των αθλητικών συντακτών;"

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα