Κρήτη | 31.01.2016

Δήλωση του Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηράκλειου του ΚΚΕ στα εγκαίνια του Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου

Την Κυριακή 31/1, ο βουλευτής Ηράκλειου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου.

Σε δήλωση του ανέφερε: «το ΚΚΕ σέβεται και τιμά τους αγώνες και τις θυσίες του Βιαννίτου λαού που πλήρωσε βαρύ τίμημα με τη ζωή τους και το ολοκαύτωμα των χωριών της Βιάνου από τη ναζιστική θηριωδία γιαυτό και παραβρισκόμαστε σήμερα εδώ. Βέβαια, η συγκυβέρνηση με τους εκπροσώπους της, Δημάρχους, Περιφερειάρχη και άλλους τοπάρχες, προσπάθησαν να στήσουν μια φιέστα που θύμιζε εποχές Μαυρογιαλούρου.  Ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του αστικού τόξου να μην χάσουν την επαφή με το λαό, να εμφανίσουν τη μάσκα ενός πολιτικού συστήματος που είναι στο πλευρό του λαού και τον νοιάζεται.

Τα κούφια λόγια περί διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και οι αντιγερμανικές κορώνες, δεν μπορούν να κρύψουν ότι δεν έκαναν και δεν θα κάνουν τίποτα για το ζήτημα αυτό, λόγω των  δεσμεύσεων της χώρας μας στην ΕΕ και στους «εταίρους» μας στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ του κεφαλαίου.

Ο ίδιος εμπαιγμός και στους αγρότες, ειδικά από τον Υπουργό Εσωτερικών, που προσπάθησε με κουβέντες περί της καταγωγής του και της σχέσης του με τον Α. Παπανδρέου να αποφύγει την ουσία. Κουβέντα όμως δεν είπε ο κ. Κουρουπλής αλλά ούτε και ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης για την εγκατάλειψη της Βιάννου, τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας, τα σχολειά με ελλείψεις, την υποχρηματοδότηση των δήμων και την διάλυση των κοινωνικών δομών, την απουσία χρηματοδότησης και σχεδιασμού έργων υποδομής για την αγροτική οικονομία της περιοχής, η οποία είναι κατεξοχήν ελαιοπαραγωγική και οπωροκηπευτική περιοχή, το νότιο οδικό άξονα, το δρόμο Ηρακλείου-Βιάννου, τους άθλιους αγροτικούς δρόμους, το άθλιο οδικό δίκτυο προσβασιμότητας στην Ψαρή Φοράδα, στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων από τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Με κούφια λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγια» λέει ο λαός μας. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν ξεπλένονται με επίκληση τη «προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας», διότι τα έχουν κουρελιάσει στο όνομα της υποταγής στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Κουβέντα για το σήμερα, το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικού μορφώματος, διότι το βασικό νόημα της σημερινής εκδήλωσης έπρεπε να ήταν αυτό, να θυμούνται οι παλιότεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι. Να διδάσκεται ο λαός μας την ανάγκη για νέους κοινωνικούς, ταξικούς αγώνες ενάντια στο καπιταλισμό, που γεννά το φασισμό, το μίσος, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο». 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα