Κρήτη | 02.05.2013

Η 'Ολγα Κεφαλογιάννη υποσχέθηκε να βοηθήσει στην επίλυση πάγιων αιτημάτων τους

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/4/2013 συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Α. Λιάσκο όπου τέθηκαν χρονίζοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να στρατευθεί στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του παραγόμενου Τουριστικού προϊόντος με την προώθηση εναλλακτικών και ήπιων μορφών Τουρισμού παράλληλα με τον μαζικό τουρισμό για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τους 12 μήνες του χρόνου. Την χάραξη εθνικής στρατηγικής και διαμόρφωση τουριστικής ταυτότητας της χώρας, όπου θα λαμβάνεται υπόψη ο ανθρώπινος παράγοντας με την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, ενώ απαραίτητη είναι η αναβάθμιση και τροποποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης στον Τουρισμό, ο εκσυγχρονισμός των τουριστικών σχολών, η νομοθετική κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους, καθώς και ζήτησαν την λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης όπως ορίζονται από τους Ν. 1077/80 και 3105/03 με χρηματοδότηση από ήδη εγκεκριμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Επιπλέον ζήτησαν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να προλάβουμε τη φετινή περίοδο για να επιδοτηθεί ο κοινωνικός Τουρισμός, όπως αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας χρηματοδοτούμενος μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής για να ωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι για ανάπαυση που διαφορετικά αδυνατούν να πραγματοποιήσουν, καθώς και εκατοντάδες Τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την σημαντική μείωση του εσωτερικού Τουρισμού.
Η Υπουργός υπεσχέθη να βοηθήσει προς επίλυση και εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, παρεμβαίνοντας θετικά και στο καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα