Ελλάδα | 16.06.2014

Ο πρωθυπουργός θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ανάπτυξη και την απασχόληση

Στην Πορτογαλία θα βρίσκεται την Τρίτη ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο την «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με σειρά ηγετών της ΕΕ. Στις 13:00 θα μετάσχει σε γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Βέμπερ και τον Γενικό Γραμματέα Ντολ στο οποίο θα παρακαθήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε. Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ρέντινγκ. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας. 

Στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΕ Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Κατάινεν. 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά. θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στην χώρα μας τονίζοντας ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης που στοίχισαν στην ανάπτυξη και επέφεραν μείωση του βιοτικού επιπέδου η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης ενώ το 2014 θα κλείσει με έστω και μικρό θετικό ρυθμό ανάπτυξης.  

 

protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα