Υγεία | 29.02.2016

Οι ειδικοί του ΠΟΥ υποστηρίζουν ότι το κοινό δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τα καθημερινά προϊόντα στα οποία εντοπίστηκε το WBT αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο για τους εργαζόμενους σε εταιρείες που κατασκευάζουν αυτού του είδους τα αντικείμενα

Παγκόσμιο συναγερμό έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το χημικό συστατικό ΜΒΤ που βρίσκεται σε κούκλες παιδιών, προφυλακτικά και άλλα αντικείμενα και το οποίο «πιθανότατα προκαλεί καρκίνο».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το ΜΒΤ - το πλήρες όνομά του είναι 2-mercaptobenzothiazole - βρίσκεται σε μια μεγάλη γκάμα πλαστικών προϊόντων όπως πλαστικά γάντια, λάστιχα, ελαστικά αυτοκινήτων ή πλαστικές επιφάνειες που χρησιμοποιύνται σε παιδικά δωμάτια.

Οι ειδικοί του ΠΟΥ ωστόσο υποστηρίζουν ότι το κοινό δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τα καθημερινά προϊόντα αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο για τους εργαζόμενους σε εταιρείες που κατασκευάζουν αυτού του είδους τα αντικείμενα.

Η ανακοίνωση που έγινε μετά από μια συνάντηση 24 ειδικών από οχτώ χώρες αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιτρέπουν την ένταξη του χημικού αυτού «στην εγκυκλοπαίδεια των καρκινογενών».

Την άποψη αυτή, όμως, δεν συμμερίζεται ο εκπρόσωπος της ομάδας CHEM Trust ο οποίος υποστηρίζει ότι η κοινή γνώμη δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. «Πρέπει να ρωτάτε τους πωλητές αν αυτό το χημικό υπάρχει στα προϊόντα που θέλουν να σας πουλήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός Μάικλ Γουρχάρστ.Πηγή: protothema.gr
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα