Ελλάδα | 13.11.2012

Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι οι διατάξεις αυτές είναι αντισυνταγματικές και πλήττουν το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακυρωτική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου (4093/2012) που περικόπτει τους μισθούς των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού και οδηγεί σε απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, αποφάσισε να καταθέσει η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κρίνοντας ότι οι διατάξεις του είναι αντισυνταγματικές και πλήττουν το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΤΕΙ, ο συγκεκριμένος νόμος οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, σε υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σε ανεπάρκεια λειτουργίας των υπηρεσιών των ιδρυμάτων.

«Οποιαδήποτε περικοπή μισθολογίου θα δυναμιτίσει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, και η διοίκηση του ΤΕΙ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δίκαιες και αγωνιώδεις διεκδικήσεις του στελεχιακού δυναμικού του για την αποτροπή της πλήρους υποβάθμισης και της εξαθλίωσης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιβάλλοντος» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα