Κόσμος | 30.09.2013

Τις ανησυχίες του Ισραήλ θα προσπαθήσει να κατευνάσει ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έφθασε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κύριο θέμα των οποίων θα αποτελέσει το Ιράν και οι πιέσεις εναντίον του εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος, μεταδίδουν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Η μαύρη λιμουζίνα που μετέφερε τον Ισραηλινό ηγέτη έφθασε λίγο μετά τις 18:15 (ώρα Ελλάδας) μπροστά στην είσοδο της ανατολικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου και ο κ. Νετανιάχου εισήλθε στην προεδρική κατοικία χωρίς να κάνει δηλώσεις. Οι δύο ηγέτες, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν την Παρασκευή ο κ. Ομπάμα και ο ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί.

Ο κ. Ομπάμα αναμένεται να προσπαθήσει να καθησυχάσει τον κ. Νετανιάχου ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τις πιέσεις κατά του Ιράν, καθώς το πρόσφατο γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχίες στην ισραηλινή πλευρά για μία πιθανή προσέγγιση των δύο χωρών, των οποίων οι διπλωματικές σχέσεις έχουν διακοπεί από την 7η Απριλίου 1980.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εκφράσει την κατανόησή του απέναντι στις ανησυχίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ για το Ιράν, παραδοσιακό εχθρό του Ισραήλ, ωστόσο πρόκειται να του διαμηνύσει εξίσου την πρόθεσή του να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του κ. Ρουχανί και θα προτρέψει μάλιστα και τον συνομιλητή του να πράξει το ίδιο, σημείωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα