Κρήτη | 22.05.2015

Το πρόγραμμα

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Μαλεβιζίου ΔΟΠΠΑΜ, την αιγίδα της ΕΙΟ-ΕΑΘ και διοργανωτές τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους Κρήτης ΝΟΓΚ, ΝΟΧ, ΙΟΗ, ΙΟΑΝ και ΝΟΣ, θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 29 Μάιου 2015 το «CRETAN UNION CUP 2015» με πολλές συμμετοχές πληρωμάτων σκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Cretan Union Cup ως αθλητικός γεγονός «γεννήθηκε» στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Οι διεθνείς αγώνες στο Κρητικό Πέλαγος προβάλουν και αναδεικνύουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, και τον τουρισμό, τόνισαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης οι διοργανωτές, οι οποίοι και αναφέρθηκαν  στο πρόγραμμα των αγώνων. Η εκκίνηση, όπως είπαν,  θα δοθεί από το λιμάνι της Παντάνασσας και τα σκάφη θα πλεύσουν ανατολικά με προορισμό την Σητεία και επιστροφή στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα τόνισαν πως οι άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Κρητικό πέλαγος, σε συνδυασμό με το μοναδικής ομορφιάς περιβάλλον διασφαλίζουν την επιτυχημένη διοργάνωση.

Στην συνέντευξη τύπου ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Κώστας  Φασουλάκης επεσήμανε ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το δήμο Μαλεβιζίου και τους ναυταθλητικούς ομίλους της Κρήτης στηρίζει τη διοργάνωση του Creta Union Cup που φιλοδοξούμε να γίνει  θεσμός.  Η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες-εκδηλώσεις που προβάλλουν και προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό στο νησί μας».

Ο Πρόεδρος  του Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού δήμου Μαλεβιζίου Γιώργος Αεράκης ανέφερε: «Φιλοδοξούμε να κάνουμε θεσμό το μεγάλο γεγονός που ξεκίνησε το 2013 στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ήταν μια ιδέα του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη και επειδή οι αγώνες πήγαν πάρα πολύ καλά σκεφτόμαστε να τους θεσμοθετήσουμε. Έχουμε συμμετοχές με ιστιοπλοϊκά από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος του ναυτικού ομίλου Σητείας  Κυριάκος Παπαιωάννου είπε: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς γιατί ο αγώνας έρχεται για πρώτη φορά στην Σητεία. Πέρα από το ναυταθλητικό μέρος για την Σητεία αποτελεί σημαντική τουριστική προβολή ευρύτερα του Λασιθίου, όπου συνδράμει και ο δήμος Σητείας. Οι αγώνες αποτελούν επίσης  μια ξεχωριστή κατηγορία εναλλακτικού τουρισμού».

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ναυταθλητικού ομίλου Γαζίου Κρήτης Γιώργος Βιτσάκης τόνισε, ότι, «Πρόκειται για ένα γεγονός που στηρίζει και προβάλλει τον αθλητισμό τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό της Κρήτης. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα το πρωί από το λιμάνι της Παντάνασσας, ενώ θα προηγηθεί την Κυριακή η υποδοχή των αθλητών, όπου προσκαλούμε τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση αυτή».

Τέλος το διαπιστευμένο εθνικό στέλεχος επιτροπής αγώνων από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  Ρούλα Φλουρή σημείωσε: «Ο αγώνας είναι αρκετά τεχνικός, υπάρχουν διαδρομές στο σύνολο 7 είναι οι ανοιχτής πλεύσης που είναι η πλεύση από πόλη σε πόλη, αυτές οι διαδρομές είναι τρείς, θα φύγουν τα σκάφη την Τρίτη από τον κόλπο του Ηρακλείου, από το Γάζι θα πλεύσουν προς τη Σητεία, και από εκεί στον Αγ. Νικόλαο. Συγχρόνως υπάρχουν και διαδρομές κατασκευασμένου στίβου που είναι τεχνικές διαδρομές όπου τα σκάφη και τα πληρώματα τους θα επιδείξουν τις ικανότητες τους.

Το πρόγραμμα

Γάζι-Λιμανάκι Παντάνασσας

  • Σάββατο  23 Μαΐου 2015 

      14:00-18:00 Εγγραφές – Έλεγχοι Καταμετρήσεων  

 

  • Κυριακή  24 Μαΐου 2015   

     10:00-18:00 Εγγραφές  - Έλεγχοι Καταμετρήσεων

     19:00 Skippers meeting

     20:00 Τελετή   Έναρξης 

  • Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

      Inshore πλεύση    1Χ6 ν.μ   - (βαθμολογικές πόρτες) συνέχεια     

      Offshore πλεύση    Περίπλους της νήσου Ντίας 22 ν.μ.     MALEVIZI RACE

     20:00 Απονομές  ιστιοδρομιών

       Σητεία

  • Τρίτη 26 Μαΐου 2015  

 

      Offshore  ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ 51.ν.μ.   SITIA RACE

 

  • Τετάρτη 27 Μαίου 2015

 

     10:00-18:00 Εκδρομή στο Βάι-Μονή Τοπλού – Rest Day

 

     20:00  Απονομές  ιστιοδρομιών

Άγιος Νικόλαος

  • Πέμπτη 28 Μαίου 2015 

      1  Inshore  x6 ν.μ (βαθμολογικές πόρτες), συνέχεια offshore πλεύση Σητεία-Διονυσιάδες- Άγιος Νικόλαος 50 ν.μ.  

      

  • Παρασκευή 29 Μαίου 2015

      Inshore πλεύσεις 2X 6 ν.μ.  AGIOS NIKOLAOS RACE

     20:00 Τελετή λήξης-Απονομές

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα