Εκλογές 2014 | 16.05.2014
Στην Επισκοπή ολοκλήρωσε την εκστρατεία της η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης

Με ομιλίες του Γιάννη Σταθάκη και του Ανδρέα Ξανθού

Η περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης»-Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Γιάννη Σταθάκη ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία στο Νομό Ρεθύμνου με μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στην Επισκοπή του Δήμου Ρεθύμνου, την Πέμπτη 15/05/2014.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο πρώην Δήμαρχος Λαππαίων Σταύρος Μανωλάκης και στη συνέχεια χαιρέτισε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είπε:

«Σήμερα που οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει ούτε τέλος του Μνημονίου, ούτε τέλος στα μέτρα, ούτε πραγματική προοπτική ανάκαμψης. Σήμερα που όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση παίζει με τις αντοχές της κοινωνίας, με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και με τη νοημοσύνη μας. Σήμερα που είναι προφανές ότι αυτοί που λεηλάτησαν την κοινωνία επενδύουν στο φόβο και την ανασφάλεια των ανθρώπων. Σήμερα που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας τους υποψήφιους των μνημονιακών κομμάτων στους Δήμους και τις Περιφέρειες να συνεχίζουν τη γνωστή πελατειακή λογική, να υπόσχονται προσωπικές εξυπηρετήσεις, να συναλλάσσονται με συμφέροντα , να χρησιμοποιούν τη δύναμη της τοπικής εξουσίας για να εκβιάσουν πολίτες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Σήμερα λοιπόν δεν ενδίδουμε στις πιέσεις του παλαιοκομματισμού.

Δεν εκχωρούμε ούτε απαλλοτριώνουμε το δικαίωμα μας σε συνειδητή πολιτική επιλογή. Κρατάμε την πολύτιμη ψήφο μας για όσους στηρίζουν ένα πολιτικό σχέδιο ανατροπής της μνημονιακής βαρβαρότητας και ανασυγκρότησης της χώρας .Κρατάμε την ψήφο μας για όσους δεν εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη μας, για όσους δεν λειτουργούν με τη λογική του παραγοντισμού και της προσωπικής ιδιοτέλειας, για όσους έχουν κάνει στάση ζωής τους συλλογικούς αγώνες για τα κοινωνικά δικαιώματα , το δημόσιο συμφέρον και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κρατάμε την πολύτιμη ψήφο μας για ανθρώπους σαν τον Γιάννη Σταθάκη και τους εκλεκτούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης .Κρατάμε έτσι ζωντανή την ελπίδα ότι μπορεί να σταματήσει ο κοινωνικός κατήφορος, να αλλάξει πορεία η χώρα, να υπάρξει άλλου τύπου διακυβέρνηση με στήριξη των αδύναμων, του κόσμου της εργασίας , της μικρομεσαίας επιχείρησης, του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους.

Γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για την ανακούφιση της κοινωνίας, για την άρση των ανισοτήτων, την ανάκτηση δικαιωμάτων και την από-εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, αλλά και για την ανανοηματοδότηση της Δημοκρατίας και της Πολιτικής. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά , αυτό είναι το μεγάλο μας αξιακό, ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα. Εμείς πραγματικά ενισχύουμε τη συλλογική αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όχι ως υποτελείς αλλά με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια. Εντός αλλά και εναντίον της σημερινής Ευρώπης. Με προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων και τα κοινωνικά αγαθά και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου, των τραπεζών και των «επενδυτών».

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά δύναμη κοινωνικής συνοχής και πολιτικής σταθερότητας. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα πάνω σε κοινωνικά ερείπια, δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική ομαλότητα θεμελιωμένη στην αδικία, την ανισότητα και την απελπισία. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Αριστερά χωρίς ελπίδα, χωρίς αγώνα, χωρίς όραμα κοινωνικής αλλαγής και χειραφέτησης».

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σταθάκης, στην ομιλία του τόνισε:

«Η σημερινή μας εκδήλωση στο Ρέθυμνο είναι η ολοκλήρωση της προεκλογικής μας εκστρατείας. Οι εκλογές αυτές διαφέρουν από τις εκλογές του παρελθόντος. Διαφέρουν γιατί σε αυτές δεν κρίνεται μόνο πια παράταξη θα διοικήσει την περιφέρεια Κρήτης αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό κρίνονται και οι παραπέρα πολιτικές εξελίξεις.

Η απερχόμενη διοίκηση Αρναουτάκη δεν είχε ούτε όραμα ούτε σχέδιο για να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις που διαθέτει η Κρήτη ώστε η κρίση να είναι πιο ανώδυνη για την τοπική κοινωνία. Ο νομός μας παρουσιάζει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ένα σοβαρό αναπτυξιακό έλλειμμα.

Σήμερα νομίζoυμε κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι οι συγκυβερνούντες τη χώρα μας ακολούθησαν αυτές τις πολιτικές των μνημονίων για να νοικοκυρέψουν τα δημόσια οικονομικά – να περιορίσουν το δημόσιο χρέος. Είναι φανερό πια ότι ήθελαν να κάνουν και έκαναν, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των μεγάλων ρίχνοντας τα βάρη στους οικονομικά ασθενέστερους στα ευρύτερα στρώματα των λαϊκών και μεσαίων τάξεων.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, επομένως και τα σκληρά μέτρα και να περάσει ένα κλίμα ευφορίας και ελπίδας σε σχέση με το μέλλον. Εμείς τονίζουμε ότι δεν θα πρέπει να παραπλανηθούν για μια ακόμα μια φορά και να στηρίξουν με την ψήφο τους τις μέχρι σήμερα επιλογές και τα μελλοντικά σκληρά μέτρα που σίγουρα θα έρθουν αν δεν ανατραπούν.

Τα μνημόνια θα γίνουν μόνιμα αν ξαναψηφιστούν οι ίδιοι συμβιβασμένοι «παράγοντες» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που με άμεσο η έμμεσο τρόπο συνετέλεσαν στην καταστροφική πορεία του τόπου και που σήμερα υποκρίνονται τους αδέσμευτους. Η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου ότι θα ερμηνεύσει συνδυαστικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών τα λέει όλα. Θα το πούμε καθαρά: Η ψήφος στον Αρναουτάκη, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Βενιζέλο και στον Σαμαρά. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη. Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να επανατοποθετηθούν σε σχέση με τις επιλογές τους. Να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

Στις εκλογές του Μαΐου θα κριθεί αν θα βαδίσουμε το δρόμο της εθνικής κυριαρχίας της αξιοπρέπειας, της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών των ανθρώπων της πόλης και της υπαίθρου, η θα συνεχίσουμε να υποκλινόμαστε στους δανειστές και στις επιλογές τους.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Του καθένα και της καθεμιάς. Για μια Κρήτη αντάξια της ιστορίας των αγώνων, της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας. Η δημοκρατική Κρήτη αξίζει τη δημοκρατική ανατροπή, αξίζει να ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα