Αθλητισμός | 29.11.2013

Οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε παιχνίδια έρχονται βροχή, καθώς μέλος της παραδέχθηκε στην κάμερα πως ολόκληρη ομάδα είναι μέσα στο... κόλπο.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph βιντεοσκόπησε από κρυφή κάμερα και αποκάλυψε συνομιλίες για προσυνεννοημένα ματς με μέλος κυκλώματος με έδρα της Ασία όπου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο στήνονται οι αγώνες, τα ποσά τα οποία εισπράττουν οι ποδοσφαιριστές αλλά και από που παίρνει εντολές.

Οι πρώτες αποκαλύψεις αφορούσαν αγώνας στην Αγγλία που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τόσο του ίδιου όσο και ποδοσφαιριστών, παραγόντων με μελών σε καίριες θέσεις στο βρετανικό ποδόσφαιρο.

Όπως φαίνεται να λέει σε κρυφή κάμερα ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ολόκληρη ομάδα από την Αφρική, που έπαιξε για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ήταν στημένη και μάλιστα για να αποδείξουν την αφοσίωση τους οι παίκτες πήραν από νωρίς κάρτες!

Μάλιστα μία από τις ατάκες του έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς αναφέρει: "Ποιο; το Μουντιάλ; Τουλάχιστον 15 παιχνίδια είναι αγορασμένα (στημένα)".

Τόσο η αγγλική ομοσπονδία, που την αφορά περισσότερο, όσο και η FIFA με την UEFA διεξάγουν έρευνες για να δουν ποιοι παίκτες/προπονητές/παράγοντες είναι στο κόλπο.

Πόσο πάει η ταρίφα

Ο mr.fix όπως τον λένε αποκάλυψε και το πόσο κοστίζει το στήσιμο ενός αγώνα, όχι το αποτέλεσμα, αλλά μικρές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια του ματς.

Μία κίτρινη κάρτα στα πρώτα δέκα λεπτά κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως πολλοί που βρίσκονται στο κύκλωμα με τα στημένα είναι αδειοδοτημένοι FIFA Agents όπως πήραν την άδεια σε συνεργασία με μέλη ομοσπονδιών.

Όπως και να έχει η υπόθεση βρίσκεται στην αρχή της οπότε τις επόμενες ημέρες θα βγουν πολλά πράγματα στη δημοσιότητα.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα