Κόσμος | 01.09.2015

Δείτε τις τέσσερις εναλλακτικές τις οποίες θα κρίνουν οι πολίτες της χώρας με επιστολικό δημοψήφισμα - Η τελική επιλογή θα τεθεί αντιμέτωπη με την σημεριή σημαία και οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας θα αποφασίσουν αν θέλουν να αντικαταστήσουν το σημερινό εθνικό σύμβολό τους

Οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας αναμένεται να επιλέξουν το σχέδιο που θα κοσμεί τη σημαία τους, ανάμεσα στα τελικά τέσσερα, στα οποία κατέληξε η εκλεγμένη από την κυβέρνηση επιτροπή. 

Η λίστα ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπιλ Ίνγκλις στο Εθνικό Μουσείο «Te Papa Tongarewa» στο Ουέλινγκτον, σήμερα το πρωί.
Τρεις από τις επιλογές δείχνουν παραλλαγές μιας ασημένια φτέρης, ενώ είναι γνωστό ότι αυτό το σχέδιο αποτελεί την προτίμηση του πρωθυπουργού Τζον Κέι: η μια είναι σε μαύρο και άσπρο χρωματισμό, και οι άλλες δύο σε συνδυασμό με τον αστερισμό του Σταυρού του Νότου. Η τέταρτη επιλογή είναι το κυκλικό σύμβολο Koru (ημιτελής βρόχος), σε ασπρόμαυρο χρωματισμό. Το εν λόγω σύμβολο σηματοδοτεί την ευλογία, την ανανέωση και την νέα ζωή.Οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας θα επιλέξουν μια από τις τέσσερις σημαίες σε ένα δεσμευτικό, ταχυδρομικό δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου. Ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του επόμενου έτους, στο οποίο θα αποφασιστεί αν προτιμάται η εναλλακτική λύση έναντι της σημερινής σημαίας.
Αν το αποτέλεσμα είναι μια νέα σημαία, η σημαία των Νεοζηλανδών θα αλλάξει τους επόμενους έξι μήνες.

 

 

protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα