Κρήτη | 31.01.2013

Με ερώτηση του βουλευτή, Λ. Αυγενάκη

Την περικοπή των εσόδων των ΟΤΑ που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεών του Σ/Ν του Υπουργείου Τουρισμού, «Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις», αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, διαβιβάζοντας την επιστολή του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Με το άρθρο 30 του υπό κατάθεση Σ/Ν, προβλέπεται η παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, σε όμορα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 2160/1993) με αντίτιμο που καταβάλλεται στο δημόσιο και το οποίο μειώνεται αισθητά από το ½ της τιμής του δίκλινου δωματίου στο 1/8 της τιμής αυτής.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, στην παρέμβαση του κ. Λ. Αυγενάκη: «η ρύθμιση του άρθρου 30 του Σ/Ν όπως αναφέρεται, αποστερεί από τους ΟΤΑ σημαντικό ποσό εσόδων, που καταβάλλουν σ’ αυτούς, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ως αντάλλαγμα».


 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα