Κρήτη | 31.05.2013

Οι Κρήτες του κόσμου από το 1913 έως το 2013 - 25-28 Ιουλίου

Με κεντρικό σύνθημα «Οι Κρήτες στον κόσμο… 1913-2013» θα πραγματοποιηθεί από 25 έως τις 28 Ιουλίου στα Χανιά το συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (ΠΣΚ).

Το συνέδριο οργανώνουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Εκκλησία της Κρήτης, οι δήμοι της Π.Ε. Χανίων και άλλοι τοπικοί φορείς.

Στόχος του φετινού συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να αναδειχθεί η σημασία της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και να εορταστεί από τους Κρήτες της διασποράς στην γενέτειρα μας, αποδίδοντας φόρο τιμής, στους αγώνες και στους αγωνιστές της ένωσης.

Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους στόχους του ΠΣΚ που επικεντρώνονται: στην ανάδειξη των Κοινοτήτων των Κρητών στον κόσμο, των ΑΕΙ της Κρήτης, του πολιτισμού, της οικονομίας- επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και μεταποίησης των τοπικών προϊόντων, της συνεργασίας τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις Κρητών του εξωτερικού, του τουρισμού, των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Κρήτης, της ιστορία της μετανάστευσης και της μετανάστευσης ως φαινομένου των καιρών και της οικονομικής ύφεσης.

Τα στελέχη της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη συνεργάζονται ήδη στενά για την ολοκλήρωση του προγράμματος του συνεδρίου και την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων με τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Μπρεδάκη, Ιπποκράτη Μπελαδάκη, οι οποίοι παράλληλα συνεργάζονται με τον Πρόεδρο του ΠΣΚ Αντώνη Τσουρδαλάκη και τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους Κρητών.

Μάλιστα προσφάτως στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΚΣ, της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων, και των δήμων της ΠΕ Χανίων, πραγματοποίησαν μια ακόμα σύσκεψη στην έδρα που θα φιλοξενήσει το συνέδριο για την προετοιμασία του.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με όλες τις σχετικές με το συνέδριο πληροφορίες και οι εργασίες του συμβουλίου θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας.

Το Συνέδριο του ΠΣΚ διεξάγεται κάθε 3 χρόνια και τα τελευταία συνέδρια του 2010 και του 2007 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στις ΠΕ Λασιθίου και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα