Γαστρονομία | 29.09.2013

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας Χρόνος Προετοιμασίας: 50' Βαθμός Δυσκολίας: 3

Υλικά για 4 άτομα

1 φύλλο σφολιάτα πλάκα
4 τεμάχια λουκάνικα χωριάτικα
30γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
200γρ. χοντροτριμμένο τυρί gouda
100γρ. πελτές ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μια λεία και καθαρή επιφάνεια απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ, τα 100γρ. τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφού τα ανακατέψουμε καλά αλείφουμε την ποσότητα της σάλτσας στα τέσσερα κομμάτια σφολιάτας. Βάζουμε τα λουκάνικα πάνω στην σάλτσα και τα τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε τις ενώσεις με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω στην επιφάνεια εργασίας και κυλάμε το ρολό επάνω στο τυρί ώστε να κολλήσει περιμετρικά στη σφολιάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 40 λεπτά.

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα