Κόσμος | 31.08.2014

Αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγείου της υπηρεσίας πληροφοριών - Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη

Μέλη των σεμπάμπ, των ισλαμιστών ανταρτών της Σομαλίας, επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγείου και μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας της υπηρεσίας πληροφοριών της Σομαλίας στο κέντρο του Μογκαντίσου.

Μετά από ισχυρή έκρηξη, την οποία προκάλεσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών.

Τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στην επίθεση και στις συγκρούσεις, σύμφωνα με αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως σκοτώθηκαν επίσης τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης.

Ο Άχμεντ Χουσέιν, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, επιβεβαίωσε την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου και την ανταλλαγή πυρών και προσέθεσε ότι στις εγκαταστάσεις του κτιρίου βρίσκονται υπόγεια κρατητήρια.

«Φαίνεται πως στόχος τους ήταν να προκαλέσουν χάος και να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να απελευθερώσουν τους συντρόφους τους που κρατούνται στα υπόγεια κρατητήρια, αλλά αυτό δεν θα συμβεί» τόνισε αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με ανακοίνωση που εστάλη από τον σεΐχη Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωση, στο πρακτορείο Reuters.

«Σκοτώσαμε 15 στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν από τους Δυτικούς στο βασανισμό των κρατουμένων. Ορισμένοι κρατούμενοι απέδρασαν» υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

 

protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα