Αθλητισμός | 30.11.2013

Στην ΕΠΟ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τον τρόπο διοίκησης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, τα οποία από φέτος περιορίστηκαν σε δύο κατηγορίες, αφού η Γ' Εθνική έγινε Ερασιτεχνική. Κι αυτό γιατί δεν σηκώνει η τσέπη των παραγόντων της κατηγορίας να πληρώνουν µπάτζετ των 200.000 ευρώ.

Στην οµοσπονδία σκέφτονται να ενοποιηθούν και πάλι οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθληµάτων της Super League και της Football League. Απόφαση δεν έχει ληφθεί και πριν γίνει η παραµικρή κίνηση πρέπει το θέµα να συζητηθεί και µε τις δύο πλευρές. Πριν από τη λήψη µίας τέτοιας απόφασης πρέπει, πάντως, να οριστικοποιηθεί και πόσες οµάδες θα πέσουν από την Α' στη Β' Eθνική.

Ο Γιώργος Σαρρής ορθώς σκεπτόµενος εκτιµά πως η Super League πρέπει να απορροφήσει και τη Football League, καθώς το οικονοµικό της περιβάλλον δεν είναι και το πλέον φερέγγυο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόµα και για µικροποσά των 500 και των 1.000 ευρώ οι οµάδες της Β' Εθνικής παραχωρούν τα τηλεοπτικά τους έσοδα στη διοργανώτρια αρχή. Τα προβλήµατα των ΠΑΕ είναι κοινά και οι µεγάλες οµάδες µπορούν να στηρίξουν οικονοµικά τις µικρότερες που έχουν ελάχιστα έσοδα από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ.

Ο ρόλος του Καλογιάννη

H Super League δηµιουργήθηκε το 2006, προκειµένου να αποχωρήσουν από την αµαρτωλή ΕΠΑΕ οι οµάδες της πρώτης κατηγορίας µε πρωτοβουλία των Γ. Βαρδινογιάννη, Π. Κόκκαλη, Ντ. Νικολαΐδη και Χρήστου Πανόπουλου. Το τοπίο πλέον έχει καθαρίσει, ενώ ένας παράγοντας που µπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ενοποιηµένο φορέα είναι ο πολύπειρος Σπύρος Καλογιάννης.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα