Αθλητισμός | 26.04.2015

Περισσότεροι από 4000 δρομείς όλων των επιπέδων πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, μετέχοντας έτσι στη γιορτή του Run Greece που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ

Περισσότεροι από 4000 δρομείς όλων των επιπέδων "πλημμύρισαν" σήμερα τους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου μετέχοντας έτσι στη γιορτή του Run Greece που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και με χορηγό εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου Ηρακλείου και το σύνολο των Οργανισμών και υπηρεσιών ( Αστυνομία – Τροχαία, Λιμενικό, Ο.Λ.Η., Πυροσβεστική Υπηρεσία – Ε.Μ.Α.Κ, Στρατός – Σ.Ε.Α.Π., ΕΚΑΒ, Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, Ομάδα Φυσικής Αγωγής κ.α. ) που στηρίζουν την διοργάνωση, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να είναι όλα οργανωμένα με τον καλύτερο τρόπο, διαθέτοντας πολύ μεγάλο αριθμό από το προσωπικό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα έργα στην οδό Πλαστήρα προχώρησαν με γρηγορότερους ρυθμούς κι έτσι το καινούργιο οδόστρωμα ήταν στη διάθεση των δρομέων και περιπατητών.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 4000 (ρεκόρ στην τρίχρονη ιστορία της διοργάνωσης).

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι 500 περίπου εθελοντές στηρίζουν με την προσφορά τους την εκδήλωση και τους συμμετέχοντες δρομείς. Οι εθελοντές προέρχονται από οργανωμένες εθελοντικές οργανώσεις, αλλά είναι και 170 μεμονωμένοι συμπολίτες μας που αγκάλιασαν την εκδήλωση, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τους στόχους της.

O αγώνας των 10 χλμ πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί ενώ στις 11.15 έλαβε χώρα και ο αγώνας των 900μ. για μαθητές.

Ολοκληρώθηκε και ο αγώνας των 5χλμ με τη μαζικότερη συμμετοχή. Η αφετηρία και ο τερματισμός των διαδρομών ήταν η Πλατεία Ελευθερίας. Να σημειωθεί ότι από τις 7.30πμ μέχρι τη 1.30μμ περίπου, οι κεντρικοί δρόμοι ήταν κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος αναφέρθηκαν στη μεγάλη επιτυχία του θεσμού –πλέον- RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, που αποτέλεσε την αιτία για την διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου 2015 τον Ιούνιο στο Ηράκλειο. Αναλυτικά στις δηλώσεις τους ανέφεραν:

O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκης «Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού σήμερα για το Ηράκλειο, για την Κρήτη, με τη συμμετοχή 4000 χιλιάδων αθλητών όλων των ηλικιών. Να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο για την αθρόα συμμετοχή του στους αγώνες, στο δήμο Ηρακλείου, στο ΣΕΓΑΣ, στα στελέχη της Περιφέρειας, Κρήτης, που συνεργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία και την επιτυχή διεξαγωγή του «RUN GREECE Ηράκλειο 2015». Αποδεικνύεται ότι η Αυτοδιοίκηση ενωμένη μπορεί να πετυχαίνει το στόχο για την ανάδειξη του αθλητισμού, του πολιτισμού, για τη νεολαία, τα παιδιά μας» και πρόσθεσε: «Μεγάλος «πρωταγωνιστής» του αθλητισμού φέτος είναι η Κρήτη, γιατί με την σωστή συνεργασία όλων καταφέραμε και φέραμε στο νησί τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου τον ερχόμενο Ιούνιο. Συγχαρητήρια σε όλους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων: «Δώσαμε και σήμερα «καλές εξετάσεις», γιατί το αποδεικνύει η συμμετοχή του κόσμου που «αγκάλιασε» το RUN GREECE-Ηράκλειο κατά χιλιάδες. Ζητάμε συγνώμη που δεν μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα σε επίπεδο συμμετοχών. Ο στόχος των 3.600 συμμετοχών υπερκαλύφθηκε καθώς ξεπεράσαμε τις 4000 συμμετοχές. Είμαι βέβαιος ότι με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνουμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου τον Ιούνιο και το «RUN GREECE», το Ηράκλειο, μπορεί να γίνει και αθλητικός προορισμός.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός «Εξακολουθούμε να στηρίζουμε όλα τα αθλητικά γεγονότα γιατί θεωρούμε τον αθλητισμό κοινωνικό αγαθό που απευθύνεται σε όλους. Ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Έχουμε και το Πανευρωπαϊκό στίβου τον Ιούνιο, για το οποίο είμαστε έτοιμοι και θα εξακολουθήσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις που θα δίνουν κίνητρο σε δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας να μετέχουν και να αθλούνται.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος: «Άλλη μια γιορτή του αθλητισμού για όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή ξεπερνάει τα 4000 άτομα όλων των ηλικιών. Ο κόσμος του Ηρακλείου ανταποκρίθηκε περισσότερο από όσο είχαμε υπολογίσει. Η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον θεσμικός εταίρος του ΣΕΓΑΣ, το RUN GREECE μεγαλώνει με την βοήθειας τους. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ήρθε στην Κρήτη χάρις στην πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου. Αυτό το Καλοκαίρι στη Κρήτη χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού».

Από τον αγώνα θα ενισχυθούν οικονομικά δύο φορείς της πόλης του Ηρακλείου που στηρίζουν τα παιδιά, το «Δικαίωμα στη Ζωή» και το Κέντρο προστασίας παιδιού Ηρακλείου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα