Κρήτη | 01.10.2014

Με το σύνθημα "Κώστα Ψυχάρα για πάντα Εθνικάρα" φίλοι και οπαδοί της ομάδας αποχαιρέτησαν τον άτυχο φίλαθλο - Μήνυμα από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες "Είναι η ώρα να σταματήσει η οπαδική βία"

Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Χανίων, όπου βρίσκεται και το κοιμητήριο του χωριού τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η κηδεία του άτυχου φίλαθλου του Εθνικού Πειραιά, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος κατέληξε, το πρωί της Δευτέρας, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Με το σύνθημα "Κώστα Ψυχάρα για πάντα Εθνικάρα" φίλοι και οπαδοί της ομάδας αποχαιρέτησαν τον άτυχο φίλαθλο ενώ από νωρίς στο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της τροχαίας για να ρυθμίσει την κυκλοφορία στην περιοχή.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Βούρβαχης στον επικήδειο του ανέφερε ότι υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι που πρέπει να τηρούνται και τα σωματεία θα πρέπει να διαφυλάξουν την προσπάθεια που κάνουν αλλά και το ποδόσφαιρο μη επιτρέποντας σε ταραχοποιά στοιχεία να δημιουργούν τέτοια έκτροπα.

Από την πλευρά του προεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νίκος Τζώρτζωγλου ζήτησε να διακοπούν όλες οι ποδοσφαιρισκές διοργανώσεις μεχρι πολιτεία να λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοχα επεισόδια με τραγική κατάληξη. "Είναι η ώρα να σταματήσει η οπαδική βία" ανέφερε. "Αν σε μια βδομάδα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα θα έχουμε πάλι τα ίδια σε λίγο καιρό"τόνισε.

Τέλος ο πρόεδρος του Εθνικού Αλέξης Αγγελόπουλος τόνισε ότι είναι μια μαύρση σελιδα στην ιστορία του Εθνικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχασε ένα απο τα καλύτερα παιδιά του. "Ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος που μόνο καλοσύνη και αγάπη είχε για όλους γύρω του. Εμείς πήγαμε στο γήπεδο για να χαρούμε το παιχνίδι με τις οικογένειες και τα παιδιά μας και κάποιοι μετέτρεψαν τον αγώνα αυτό σε τραγωδία. Η πολιτεία ας πάρει επιτέλους μέτρα να σταματήσει αυτό το κακό στα ελληνικά γήπεδα" επεσήμανε. 

Αν και επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην υπάρξουν στεφάνια και  τα χρήματα να διατεθούν για τις ανάγκες του Ανοικτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά και σε οποιαδήποτε υποδομή στηρίζει αδύναμους ανθρώπους, σε ένδειξη συμπαράστασης στεφάνια έστειλαν οι ομάδες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ καθώς επίσης η Σούπερ Λιγκ, η ΕΠΣΗ και η ΕΠΟ.

Αρχικά, η οικογένειά του έχοντας την αγνή πρόθεση να δωρίσει τα όργανα του 46χρονου (κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό λόγω της εντολής για ιατροδικαστικής εξέτασης και νεκροτομής) και εν συνεχεία προτρέποντας όσους επιθυμούν αντί της κατάθεσης στεφάνων να ενισχύσουν είτε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, είτε οποιοδήποτε άλλο οργανισμό, υποστηρίζει αδύναμους ανθρώπους και δείχνει ένα πραγματικό μεγαλείο ψυχής. 
 


Από τη συγκέντρωση του κόσμου στο λιμάνι του Πειραιά

Την Τρίτη, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα από όπου "αναχώρησε" η σωρός του άτυχου φιλάθλου

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" η οικογένεια του αδικοχαμένου φίλαθλου θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε σχέση με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. 

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα