Γαστρονομία | 17.02.2014

Ένας "αλχημιστής γλυκών συνταιριασμάτων"

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν 33 χρόνια. Άρχισε ήδη από τα 15 του χρόνια να κάνει αυτό που αγαπά, να γίνει δηλαδή ένας "αλχημιστής γλυκών συνταιριασμάτων" ακολουθώντας τα χνάρια του πάτερα και δασκάλου του στο ζαχαροπλαστείο που είχε εκεί, από τα καλύτερα της πόλης.

Θέλοντας να εξελίξει τις γνώσεις του στην τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής, βρέθηκε για δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη όπου παρακολούθησε μαθήματα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, όπως και πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη συνέχεια συνεργάστηκε με διακεκριμένους σεφ και ξεκίνησε να εργάζεται με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα ταξιδεύοντας με τον πιο «γλυκό» τρόπο τους ανθρώπους στην τέχνη του.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική;

Πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι έμφυτα, είσαι γεννημένος για να κάνεις ορισμένα πράγματα στη ζωή σου. Από πολύ μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι με την κουζίνα. Όταν έμπαινα στην κουζίνα, ένιωθα ότι έμπαινα σε έναν άλλο κόσμο. Με τη ζαχαροπλαστική αποφάσισα να ασχοληθώ αργότερα. Η πρώτη μου επαγγελματική επαφή με το χώρο ήταν ο πατέρας μου που υπήρξε μεγάλο σχολείο για εμένα και είχα την ευτυχία να μαθητεύσω δίπλα του και μου έδειξε απλούς τρόπους και συνταγές παλιών ζαχαροπλαστών. Αυτά ήταν τα πρώτα μου βήματα. Από εκεί και πέρα ήταν πλέον θέμα χρόνου να αφοσιωθώ στην τέχνη. Άρχισα να ψάχνω συνταγές απ’ όλο τον κόσμο, δεν χόρταινα να διαβάζω και να ενημερώνομαι για γλυκά, ιδέες και ντεκόρ. 

Τι γεύση σου έχει αφήσει η ενασχόλησή σου με τη ζαχαροπλαστική;

Γεύση πορτοκαλιού το φθινόπωρο, κάστανου το χειμώνα, φράουλας την άνοιξη, ροδάκινου το καλοκαίρι. Όλες αυτές οι γεύσεις είναι συνδεδεμένες με αναμνήσεις και μου ξυπνούν συναισθήματα και αυτά ακριβώς τα συναισθήματα προσπαθώ να μεταδώσω και από τα γλυκά μου γιατί πιστεύω ότι η ζαχαροπλαστική δεν ξυπνά μόνο την αίσθηση της γεύσης αλλά όλες τις αισθήσεις μας.

Γιατί πιστεύεις ότι όλοι αγαπάμε την σοκολάτα;

Η σοκολάτα είναι σαν την ζωή μας, μας προκαλεί ατελείωτες και αναπάντεχες εναλλαγές 'πίκρας' αλλά και 'γλύκας'.

Ποιό είναι το καλύτερο γλυκό που έχεις δημιουργήσει ποτέ;

Το πρώτο που θυμάμαι δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια και το δεύτερο πριν από τρία, το πρώτο το ονόμασα Πλάτωνα και το δεύτερο Σταυρίαννη - Δήμητρα και είναι τα παιδιά μου...

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα