Κρήτη | 10.03.2014

Για αδιαφορία των αρμοδίων αρχών κάνει λόγο η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Σητείας

Αγανάκτηση για την κατάσταση των κτιρίων που φιλεξενούνται τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ εκφράζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Σητείας που σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να απαντήσουν με την ψήφο τους στην αδιαφορία των αρμόδιων αρχών. 

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Για πολλά χρόνια τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Σητείας στέκουν ως «αγέρωχα κουφάρια» μνημεία του αμέριστου ενδιαφέροντος των Δημοτικών αρχών για την υποδομή της παιδείας στο δήμο μας. 
 
Αλλά ας μην ανησυχούμε για τα μηχανήματα των εργαστηριακών μαθημάτων του λυκείου,φυλάσσονται ασφαλή στις αποθήκες.  Αδιαμφισβήτα πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο διασφάλισης υλικού από την φθορά λόγω χρήσης.
Ταυτόχρονα και το έμψυχο υλικό είναι ωφελημένο από την κατάσταση. Πέραν του ευάερου, του ευήλιου και της υπέροχης θέας που προσφέρεται το σημαντικότερο για τους μαθητες είναι ότι σε περίπτωση σεισμού δεν χρειάζεται να διαγκωνίζονται στην πόρτα.
 Επιπρόσθετα με το πέρασμα των χρόνων δεν θα απομείνουν κομμάτια  σοβά να κρέμονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μαθητών και καθηγητών, έτσι απομακρύνεται ο κύνδυνος τραυματισμών.

Όμως και για το υπόλοιπο κτίριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, υπάρχει φροντίδα αφήνοντας την οροφή τρύπια, χωρίς μόνωση,έχει διασφαλιστεί η κατάλληλη υγρασία. 
Ευτυχώς ο Δήμος, οι Δήμαρχοι, το δημοτικό συμβούλιο,έχοντας άλλες προτεραιότητεςπιο προσοδοφόρες σε ψήφους και άλλα ωφέλη, δεν υπέκυψαν στις επανειλλημένες έγγραφες εκκλήσειςτης διεύθυνσης του σχολείου για αποκατάσταση.
Παραθέτουμε ενδεικτικάένα προ διετίας έγγραφο και αποσπάσματα από το ΕΠΑΛ προς το Δήμο :
 
«…Ενδείξεις επικίνδυνης δομικής τρωτότητας, στατικής και δυναμικής ανεπάρκειας και έχει βεβαρημένο ιστορικό μια και παλαιότερα έχουν γίνει κάποια ( αποσπασματικά και μάλλον ανεπιτυχή) έργα στατικής ενίσχυσής του» 

« Η υπάρχουσα μόνωση του πρώτου ορόφου χρειάζεται αντικατάσταση κατά το ήμισυ περίπου, διότι έχει καταστραφεί η υδατοστεγανότητά της». Επίσης «στην εγκατάσταση θέρμανσης του κτιρίου απαιτούνται επισκευές και συντήρηση τόσο στο χώρο του λεβητοστασίου όσο και στα μηχανήματα λειτουργίας». «Επειδή ο σεισμός χτυπά απροειδοποίητα», «να προβείτε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα καταστήσουν το σχολικό συγκρότημα ασφαλές». …»

Αναρωτίεται κανείς: Μα τόσα χρόνια «οι του ΕΠΑΛ Σητείας» να ανακινούν τόσο παράλογα ζητήματα και να επιμένουν; 

Εμείς οι Δημότες,μπρος στις εκλογές,τι πρέπει να κάνουμε; να μείνουμε θεατές και συνυπεύθυνοι στην εγκληματική αδιαφορία του Δήμου για το θέμα; 
Έχουμε χρέος να τους δείξουμε την πόρτα εξόδου από το Δήμο, να τους αντικαταστήσουμε.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα