Υγεία | 21.03.2015

Εσείς πόσο εύκολα μπορείτε να καταλάβετε πότε σας φλερτάρουν και πότε όχι;

Κάποιες φορές όταν μας φλερτάρει κάποιος το καταλαβαίνουμε σχεδόν αμέσως. Υπάρχουν όμως φορές που το φλερτ δεν είναι τόσο εμφανές και δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει. Ποιά είναι όμως τα στοιχεία που μαρτυρούν εάν κάποιος μας φλερτάρει στην πραγματικότητα ή όχι;

Μη λεκτικά σημάδια – χειρονομίες

Η γλώσσα του σώματος είναι το δεξί μας χέρι στην προσπάθεια να καταλάβουμε εάν έχουμε να κάνουμε με φλερτ ή όχι. Ένα χαμόγελο, ένα άγγιγμα ή ένα πολλά υποσχόμενο βλέμμα είναι κάποιες συμπεριφορές που ίσως δείχνουν ερωτικό ενδιαφέρον.

Λεκτικά σημάδια

Εδώ ανήκουν οι πιο προφανείς τρόποι, οι οποίοι μας αποκαλύπτουν σχεδόν αμέσως ότι πρόκειται για φλερτ. Κοπλιμέντα, ερωτήσεις για το ερωτικό παρελθόν και κάποια διακριτικά ερωτικά υπονοούμενα είναι βασικές ενδείξεις ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα απλό φιλικό ενδιαφέρον.

Περιβάλλον και συνθήκες

Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που διευκολύνουν την εμφάνιση φλερτ. Βασική προϋπόθεση για να υπάρξει φλερτ είναι η επικοινωνία. Καταλληλότερο μέρος για επικοινωνία, είναι στον χώρο στον οποίο συγκεντρώνονται άνθρωποι και στο οποίο μπορούν εύκολα να μιλήσουν μεταξύ τους. Εάν βρίσκεστε σε συγκεκριμένο χώρο με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με σας, ακόμα καλύτερα. Ακόμα, όπου υπάρχει αλκοόλ οι πιθανότητες να πέσετε «θύμα» φλερτ αυξάνονται σημαντικά. Το αλκοόλ θεωρείται ότι ξεκλειδώνει, δίνει θάρρος και αυθορμητισμό στους ανθρώπους κατά κάποιο τρόπο.

Συνοχή – Διάκριση

Για να αποκωδικοποιήσουμε ένα πιθανό ερωτικό ενδιαφέρον, μπορούμε να δούμε εάν υπάρχουν στις συναντήσεις μας τα εξής σημεία:

Συνοχή και διάκριση. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε εάν η συχνότητα του φλερτ είναι σταθερή. Φαίνεται ότι φλερτάρετε κάθε φορά που συναντιέστε ή είναι ένα φαινόμενο που τυχαίνει σπάνια; Σιγουρευτείτε επίσης ότι η συμπεριφορά και η οικειότητα που έχει μαζί σας είναι ξεχωριστή και όχι ίδια με αυτήν που έχει και στις συναναστροφές με άλλα άτομα.

Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί εάν κατά γενική ομολογία και τα δυο προηγούμενα χαρακτηριστικά είναι κοινά με όλα τα άτομα του κοινωνικού του περίγυρου, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται για κάτι άλλο πέρα από απλή συμπάθεια.

Δεν είναι λοιπόν τόσο απλό όσο φαίνεται να ανιχνεύσουμε με ακρίβεια πότε πρόκειται για φλερτ και πότε φιλικό ενδιαφέρον. Πρέπει να εξασκηθούμε αρκετά για να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε. Ένα λάθος συμπέρασμα μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις ή ακόμα και σε χαμένες ευκαιρίες. Τα παραπάνω σημάδια μας δείχνουν τον σωστό δρόμο!

post4life

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα