Υγεία | 01.03.2016

Νέα βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συναισθήματα της ευεξίας και της ευτυχίας αυξάνονται στην έβδομη δεκαετία της ζωής των ανθρώπων.

Ούτε στα 20, ούτε στα 30, αλλά πολύ αργότερα φαίνεται ότι οι άνθρωποι αγγίζουν την απόλυτη ευτυχία. 

Νέα βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συναισθήματα της ευεξίας και της ευτυχίας αυξάνονται στην έβδομη δεκαετία της ζωής των ανθρώπων.

Και αυτό παρότι τη συγκεκριμένη δεκαετία της ζωής τους πολλοί άνθρωποι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μία χρόνια ασθένεια, όπως είναι ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η αρθρίτιδα, ενώ παράλληλα, τους απασχολεί και το θέμα του θανάτου.

Η σχετική μελέτη διενεργήθηκε από το ερευνητικό τμήμα για την υγεία και την ηλικία του University College του Λονδίνου και είναι σημαντικό ότι έγινε σε βάθος χρόνου και σε μεγάλο αριθμό εθελοντών. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρακολούθησαν 3.000 άτομα από την ημέρα της γέννησής τους τον Μάρτιο του 1946 μέχρι πρόσφατα και είχε στόχο να αναδείξει τις κοινές εμπειρίες που μας κάνουν ευτυχισμένους ανά ηλικία. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην ηλικία των 69 ετών φάνηκαν να είναι πιο ευτυχισμένοι καθώς περνούσαν στην επόμενη δεκαετία της ζωής τους.

 

 iefimerida.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα