Κρήτη | 31.07.2014

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο για τις μεταβολές σε ζητήματα σχεδιασμού και κατοίκησης, ξεκινά αύριο στον κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α & Μ. Καλοκαιρινού, στο Ηράκλειο.

Ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Αυγούστου, το εργαστήριο για τις χωροκοινωνικές μεταβολές υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που συνδιοργανώνουν στο Ηράκλειο, το Αυτόνομο Ερευνητικό Εργαστήριο Κρήτης και η Διεθνής Κοινότητα Βιοπολεοδομίας.

Στόχος των διοργανωτών είναι, το εργαστήριο να αποτελέσει να αποτελέσει τον τόπο και χρόνο συνάντησης ανθρώπων, ομάδων και πρωτοβουλιών από διάφορα μέρη του κόσμου, όπου θα συζητηθούν οι μεταβολές σε ζητήματα σχεδιασμού και κατοίκησης οι οποίες είναι απόρροια του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής ανάμεσα στο Ελληνικό Κράτος, τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9) και περιλαμβάνει εισηγήσεις από καταξιωμένα μέλη της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής κοινότητας. Οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν τις ομιλίες γύρω από τα ζητήματα της κατοικίας, του πολεοδομικού ιστού της πόλης εν μέσω κρίσης αναμένονται με ενδιαφέρον. Επίσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε γειτονιές της πόλης αλλά και του νομού Ηρακλείου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα