Γαστρονομία | 30.09.2013

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας Χρόνος Προετοιμασίας: 30' Βαθμός Δυσκολίας: 1

Υλικά για 4 άτομα:

-200γρ. φασόλια μαυρομάτικα

-20ml ελαιόλαδο

-50γρ. ρόκα ψιλοκομμένη

-50γρ. καρύδια ξερά

-20ml μηλόξυδο

-Χυμός από μισό λεμόνι

-Χυμός από μισό πορτοκάλι

-50γρ. ξινομυζήθρα

-Αλάτι

-Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης:

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ρόκα και την ξινομυζήθρα, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα